7 oblíbených jídel, která připravíme z bedel: Pokud jste je právě přinesli z lesa, můžete se hned pustit do vaření
Jakmile po deštích začnou růst houby, patří bedly mezi nejhojněji se vyskytující. Bedla vysoká i bedla červenající jsou velmi oblíbené v kuchyni a mají-li zrovna příznivé podmínky k růstu, za chvíli jich nasbíráme plné košíky.
Bedly doma rozložíme do jedné vrstvy. Zpracujeme je co nejdříve, pokud možno v den sběru. Používáme pevné a zdravé klobouky mladých bedel. Nožky jsou tužší a potřebují delší tepelnou úpravu. Z našeho receptáře jsme vybrali ty nejoblíbenější recepty na chutné zpracování bedlí.
1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
5. místo
6. místo
7. místo
Houbaření je oblíbenou zálibou, a pokud z výpravy doneseme i něco k obědu, určitě budeme mít radost. Buďme ale opatrní a sbírejme pouze druhy, které spolehlivě poznáme.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Houby v oleji
Přidáno před 8 hodinami
Kroupové rizoto s králičím masem, červenou řepou a koprovou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Bábovka s bílým jogurtem
Přidáno 4. 10. 2024 21:38
Komentáře