Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestkové čatní

Švestkové čatní je voňavá kombinace sladkých švestek, jablek a rozinek s medem, zázvorem a tymiánem. Doplněné vínem, pomerančovou šťávou a pikantním chilli, vytváří dokonale vyváženou omáčku, která se skvěle hodí nejen k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 70 min

90 min (20 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Švestky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Jablka a šalotku nakrájíme nahrubo. Zázvor nastrouháme najemno. Krok 2: Do hrnce dáme všechny suroviny. Vše dusíme při nízké teplotě za občasného míchání do rozvaření a zhoustnutí ovoce. Krok 3: Okraj menších čistých skleniček vytřeme utěrkou navlhčenou francovkou. Krok 4: Ještě horké čatní plníme do skleniček. Okraj skleniček a víčko po naplnění otřeme opět francovkou. Zavíčkujeme a obrátíme na 10 minut dnem vzhůru. Krok 5: Švestkové čatní používáme jako pikantní omáčku k zelenině a masu.

TIP: Jak připravit omáčku čatní ze zeleniny nebo ovoce?

Zveřejněno 20. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1ZW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švestkové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1ZW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
švestky, jablko, med, zázvor, tymián, cibule šalotka, šťáva pomerančová, víno červené, ocet, rozinky, skořice mletá, cukr třtinový, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu