Švestkové čatní
Švestkové čatní je voňavá kombinace sladkých švestek, jablek a rozinek s medem, zázvorem a tymiánem. Doplněné vínem, pomerančovou šťávou a pikantním chilli, vytváří dokonale vyváženou omáčku, která se skvěle hodí nejen k masu.
Postup přípravy
Krok 1: Švestky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Jablka a šalotku nakrájíme nahrubo. Zázvor nastrouháme najemno.
Krok 2: Do hrnce dáme všechny suroviny. Vše dusíme při nízké teplotě za občasného míchání do rozvaření a zhoustnutí ovoce.
Krok 3: Okraj menších čistých skleniček vytřeme utěrkou navlhčenou francovkou.
Krok 4: Ještě horké čatní plníme do skleniček. Okraj skleniček a víčko po naplnění otřeme opět francovkou. Zavíčkujeme a obrátíme na 10 minut dnem vzhůru.
Krok 5: Švestkové čatní používáme jako pikantní omáčku k zelenině a masu.
Zveřejněno 20. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER1ZW
Moje poznámka
Švestkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ER1ZW
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 4 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 13 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 15 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 15 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Biskupský chlebíček II
káťa před 57 minutami
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 1 hodinou
Krupičná kaše
Kajkajak před 2 hodinami
Vločková kaše
Kajkajak před 2 hodinami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 3 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 4 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 5 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 5 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
švestky,
jablko,
med,
zázvor,
tymián,
cibule šalotka,
šťáva pomerančová,
víno červené,
ocet,
rozinky,
skořice mletá,
cukr třtinový,
chilli
Komentáře (1)