Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí
Lívanečky milují hlavně děti, nejspíš proto, že se dají dobře jíst rukama. Tyhle jsou z ječné mouky a ovesných vloček, a vláčnost jim dodává podmáslí a strouhané jablko. Do těsta se přidávají i borůvky, jejichž chuť ucítíte v každém soustu.
Suroviny pro 4 porce
16 lívanečků
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 435 kJ / 1 538 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,28 g |
| Tuky | 29,44 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 542 mg |
| Sodík | 592 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 229,15 g |
Postup přípravy
Postupně vmícháme vejce, podmáslí a rum. Krok 2: Jablko oloupeme, nastrouháme najemno, a spolu s borůvkami a skořicí zamícháme do těsta. Krok 3: V lívanečníku rozehřejeme olej a pozvolna na něm usmažíme lívanečky, dozlatova z obou stran. Na 1 lívaneček použijeme asi 1 lžíci těsta. Krok 4: Hotové lívanečky naskládáme na talíř a podle chuti ozdobíme džemem, oslazeným tvarohem nebo javorovým sirupem.
Zveřejněno 19. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqjx
Moje poznámka
Lívanečky z ječné mouky s borůvkami a skořicí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kqjx
Nejnovější recepty
Kynutý houskový knedlík
Přidáno před 2 hodinami
Bramborové krokety z bramborové kaše
Přidáno před 2 hodinami
Mexický guláš sypaný sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí řízek v bramborovém těstíčku
Přidáno před 3 hodinami
Kachní prsa s citronovou trávou
Přidáno před 15 hodinami
Květáková krémová polévka s krutony
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s mákem a hruškami
ZboSy před 30 minutami
Výborná svíčková
ZboSy před 54 minutami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Klabusaytereza před 1 hodinou
Povidlové buchty z horkovzdušné fritézy
zvon23 před 4 hodinami
Kynuté rohlíčky s ořechovou nádivkou
magdalenka před 5 hodinami
Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka-Pho Ga
magdalenka před 5 hodinami
Bramborové lokše (patenty, laty)
magdalenka před 6 hodinami
Rychle naložené okurky
magdalenka před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Laala před 13 hodinami
Hamburgerové bulky
pribrska před 15 hodinami
Suroviny:
mouka ječná,
vločky ovesné jemné,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
cukr třtinový,
vejce,
podmáslí,
rum,
jablko,
borůvky,
skořice,
olej,
marmeláda,
tvaroh,
sirup javorový
Komentáře (3)