Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkové palačinky s krémem

Usmažit dokonalé palačinky, to je občas majstrštyk. S tímto receptem a návodem v něm to však zvládnete hravě. Usmažené tenké palačinky pak stačí naplnit crème fraîche a borůvkovým džemem. Chuťové pohárky vám poděkují.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 kusů

6kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme mouku, sůl, cukry a promícháme. Přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem, máslem nebo olejem a vodou. Dobře promícháme a necháme asi 10-15 minut odstát (každá mouka saje jinak). Krok 2: Rozehřejeme palačinkovou pánev, doprostřed vlijeme 1 naběračku těsta, pánví zakroužíme, aby se těsto rozlilo do krajů a upečeme dozlatova. Obracečkou obrátíme, opečeme i druhou stranu a vyndáme na talíř. Palačinky nejsou mastné a nemusíme odsávat žádný tuk. Stejným způsobem uděláme dalších 5 palačinek. Krok 3: Zatím rozmícháme crème fraîche se lžičkou borůvkového džemu. Krok 4: Hotové palačinky potřeme džemem, přidáme lžíci krému a zavineme nebo složíme do šátečku. Povrch lehce poprášíme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

TIP: Jak připravit domácí moučkový cukr

Zveřejněno 27. 8. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErrM

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YErrM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

😍 palačinky, krém a borůvkový džem .. co víc člověk potřebuje 😁 jooo, někoho, kdo mu to připraví a naservíruje... :D

veronika_straka: :-K moc děkuji za komentář, omlouvám se za pozdní odpověď a přeji krásný zbytek dne. :-K

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko, vejce, voda, máslo, palačinky, crème frâiche, marmeláda, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu