Marmeláda z cukety
Pokud se vám urodilo hodně cuket a už si s nimi nevíte rady, vyzkoušejte cuketovou marmeládu. Přidává se do ní dětmi oblíbený Tang, který jí dodá ovocnou příchuť. Rychlá letní marmeláda se bude výborně hodit třeba na palačinky či lívance.
Suroviny pro 1 dávka
6 -7 skleniček po 200 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 916 kJ / 2 131 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 8,00 g | 
| Tuky | 1,00 g | 
| Vláknina | 20,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 10 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 517,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Cuketu omyjeme, nastrouháme do hrnce, trochu podlijeme vodou a pěkně rozvaříme. Pro hladkou konzistenci ještě rozmixujeme ponorným mixérem.
	Krok 2: Přidáme balíček Tangu, želírovací cukr a povaříme asi 5 minut. Případnou pěnu sebereme. Pro zkoušku želírování můžeme odebrat lžičku marmelády a kápnout ji na malý talířek. Pokud marmeláda začne tuhnout, je hotovo. Pokud by byla marmeláda příliš řídká, můžeme přidat půl lžičky kyseliny citronové.
	Krok 3: Teplé plníme do čistých skleniček, otřeme hrdlo a zavíčkujeme čistými víčky. Obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Zveřejněno 13. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Marmeláda z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KEx8
Moje poznámka
					
				
Marmeláda z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KEx8
Nejnovější recepty
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 46 minutami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 1 hodinou
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 3 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 17 hodinami
						Tématické fráze:
						
							cuketova marmelada, 
						
						
							džem z cukety, 
						
						
							cuketová marmeláda recept, 
						
						
							cuketový džem recept, 
						
						
							výrobky z cukety, 
						
						
							cuketová marmeláda se zázvorem, 
						
						
							cuketova marmeláda s ananasem, 
						
						
							marmiláda z cukety, 
						
						
							cuketovy džem, 
						
						
							mango marmelada, 
						
						
							recept cuketová marmeláda, 
						
						
							marmelada z manga, 
						
						
							cuketova marmelada bez tangu, 
						
						
							marmelada-s-cukety, 
						
						
							rmarmelada z cukety, 
						
						
							marmelada-s-cukety, 
						
						
							marmelada z cukiny, 
						
						
							marmaláda z cukety, 
						
						
							cuketa recepty dzem, 
						
						
							cuketová  marmeláda
						
					
						Suroviny:
						
							cuketa, 
						
						
							cukr želírovací, 
						
						
							tang
						
					
	
			
	
	
Komentáře (9)
Určitě bych ji brala stokrát raději než polský 100% výrobek s jedem na krysy - když se podivuješ, že "žbrbláme nad zbožím z Polska"