Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné bramborové knedlíky se švestkami

Ovocné knedlíky patří bezesporu mezi poklady naší kuchyně. Kdo nefandí přípravě těch z kynutého těsta, zvolí přípravu těsta bramborového. Každý kousek pak naplní šťavnatou švestkou a po uvaření na talíři doplní mákem, cukrem a máslem.

Hodnocení receptu je 2,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a necháme vychladnout. Krok 2: K vychladlým bramborám přidáme mouku, sůl, máslo pokojové teploty a vypracujeme hladké bramborové těsto. Krok 3: Těsto po částech rozválíme na plát silný asi 5 mm, ze kterého krájíme čtverce, do kterých balíme očištěné švestky. Kdo má rád, může švestky posypat skořicí, pokud jsou švestky kyselejší – posypeme je skořicovým cukrem. Krok 4: V hrnci přivedeme k varu vodu a knedlíky vaříme ve vařící vodě 4 minuty od vyplavání knedlíků nahoru. Krok 5: Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a podáváme posypané mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

Zveřejněno 1. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Gxl

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68Gxl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Zamilované jídlo mojí maminky, dělávala je se strouhankou opraženou na másle do krásně zlaté barvy, to byla pochoutka! 😊

Monika146: Skvělý oběd pro tyto podzimní dny.

:-)<3:yes::yes:Švestkové knedlíky dělám také z bramborového /někdy z odpalovaného těsta. U nás s mákem mašťené sádlem a sypané tvarohem maštěné máslem - podle naší babičky jsou výborné :-K

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, máslo, sůl, švestky, skořice, cukr moučkový, mák mletý, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu