Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s houbami a kuřecím masem

Máte rádi kombinaci hub a smetany? Vyzkoušejte lahodné těstoviny s kuřecím masem, smetanou a hříbky. Snadné jídlo, které potěší vůní podzimního lesa a jednoduchým, avšak výborným, spojením osvědčených chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Do hrnku (250 ml) odebereme vodu z vaření těstovin a zbytek slijeme. Krok 2: Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Klobouky hřibovitých hub očistíme a pokrájíme na menší kousky. Krok 3: Na rozehřátou pánev nalijeme trochu olivového oleje. Zprudka orestujeme kuřecí nudličky a houby. Osolíme a opepříme. Poté stáhneme plamen a pozvolna dusíme zhruba 20 minut. Dle potřeby podléváme vodou z těstovin. Krok 4: Když je maso a houby měkké, přidáme Lučinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Krok 5: Omáčku dochutíme solí a pepřem. Přidáme smetanu a prohřejeme. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě přidat vodu z těstovin. Krok 6: Na závěr do omáčky vmícháme předem uvařené těstoviny a prohřejeme.

TIP: Oblíbené recepty na těstoviny s kuřecím masem

Zveřejněno 1. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kNw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6kNw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, prsa kuřecí, houby, lučina, smetana ke šlehání, olej olivový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu