Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledvinky na paprice

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 426 kJ /
819 kcal
Bílkoviny6,53 g
Tuky76,77 g
Vláknina7,74 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy23,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ledvinky odblaníme, pokud mají blánu, ostrým nožem v půli rozkrojíme a odstraníme důkladně všechny bílé části.
Takto očištěné ledvinky nakrájíme na velikost soust, a propláchneme na cedníku studenou vodou.
Poté je vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme celou lžíci kmínu a přivedeme k varu.
Nevaříme, hlídáme a jakmile se jednou varem převrátí, ihned přes cedník slijeme.
Propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat.
Ledvinky takto zbavíme nežádoucího pachu i veškeré nečistoty, přes sítko se odplaví i kmín. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej a vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a česnek.
Restujeme dosklovata a přidáme okapané ledvinky, lžičku sladké papriky, špetku chilli a pepř - nesolíme!
Podlijeme vývarem (neslaným) a dusíme asi 20 minut. Krok 3: Zatím očistíme a nakrájíme papriku na větší proužky.
Jakmile jsou ledvinky na skus, přidáme papriky, vlijeme smetanu, dochutíme solí.
Přidáme studené máslo a povaříme ještě 5 minut.
Podáváme posypané petrželkou nejlépe s chlebem, ale hodí se i rýže nebo rýžové nudle.

Zveřejněno 6. 11. 2017

Poznámka autorky Marie Svarcova

Ledvinky čištěné pomocí kmínu dělávala babička a já používám tento způsob už 45 let, nemusíme je dlouho máčet v mléce a mají skvělou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMNg

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledvinky na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vMNg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jedno slovo: výborné 🤩👍

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: :-K Moc děkuji za milý komentář i krásné foto. Pohodový, krásný den :-K

Vypadá to skvěle a ten kmín prubnu :yes::-) hop do oblíbených :-8

Marie Svarcova: Dnes jsme měli se špuntem k obědu, výborné, nemá to chybu, dík :-) už šňupu v dalších vaších receptech:-D

konyx1: mám radost a děkuji , hezký den :-K:-)

Dekuji,Vam take hezky vecer:-K

Tak tyto ledvinky by me urcite chutnaly a s tim kminem urcite vyzkousim.:-K:yes:

jemmy: :-K díky , hezký večer

Ledvinky mám moc ráda,ale nikdy se mi nepovedlo je připravit tak,aby nebyly cítit,asi to neumím a tak už jsem je léta raděj nedělala,ale dala bych si hned;-)

Simona Skolakova: zkuste ten kmín, opravdu to funguje :-K hezký den

Marie Svarcova: díky moc,zkusím;-)

Tématické fráze:
ledvinky recept, recepty ledvinka, od babičky in recept na ledvinky na slanině, ledvinkynapaprice, aby nebyly cítit ledvinky recept, ledvinky recepty, vepřové ledvinky na paprice, ledvinky - recept, sdrce a ledvinky recept, ledvinky na paprice se smetanou, jak dlouho macet ledvinky

Suroviny:
ledvinky vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, česnek, vývar hovězí, smetana, máslo, olej, paprika sušená sladká, chilli paprika čerstvá, pepř, kmín celý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu