Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňová polévka s jablky

Dýně je neodmyslitelným symbolem podzimu a skvěle se hodí do hřejivých polévek. V této verzi ji doplňuje jablko a špetka zázvoru, které dodají jemně nasládlou chuť i svěží vůni. Ideální volba pro chladné dny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýni rozdělíme na několik částí, odstraníme semena a oloupeme ji. Opláchneme ji nakrájíme na kostičky. Krok 2: Jablka oloupeme, opláchneme, odstraníme jádřince, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronem. Část jablek odložíme. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Čerstvý zázvor oloupeme a nasekáme. Česnek oloupeme a nasekáme. Krok 4: V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme cibuli s česnekem a zázvorem. Krok 5: Zaprášíme lžičkou kari koření, přidáme dýni, jablka, promícháme a orestujeme. Podlijeme vývarem a pomalu vaříme do změknutí dýně. Krok 6: Několik kostiček dýně vyjmeme a zbylou polévku rozmixujeme do hladka. Dochutíme špetkou pepře a solí. Krok 7: Nakonec polévku rozdělíme do talířů nebo do malých vydlabaných dýní. Do každé porce polévky vložíme několik kostiček dýně a jablka. Krok 8: Ozdobíme zakysanou smetanou, snítkou meduňky a podáváme.

TIP: Dýně mnoha podob - od dekorací po jídlo

Zveřejněno 12. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBxV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňová polévka s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYBxV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
dýně, cibule, česnek, jablko, citron, máslo, smetana zakysaná, zázvor čerstvý, vývar zeleninový, sůl, pepř mletý, koření kari, meduňka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu