Alsaský cibulový koláč
Slané koláče jsou ideální rychlou večeří. Nenáročné na přípravu těsta, jejich náplň můžeme libovolně podle potřeby měnit. V tomto případě zdobí povrch osmažená cibulka, která je lahodně sladká a krásně křupe.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 534 kJ / 2 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,68 g |
Tuky | 68,27 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 65 mg |
Sodík | 4,51 g |
Sůl | 11,25 g |
Sacharidy | 292,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Alsaský cibulový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ggl
Moje poznámka
Alsaský cibulový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ggl
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 7 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 2 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 2 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 3 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 4 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 4 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
alsaská pizza pohlreich,
kisch recept,
koláč kisch,
cibulový kiš,
francouzký koláč,
francouzský koláč kisch,
prima fres.cz,
recepty v němčině,
koláče recepty,
francouzská pizza,
cibulová pizza,
alsaský slaný koláč,
kisch koláč recept,
tarte flambé,
cibulový koláč s kysanou smetanou,
recept na kisch,
slaný koláč kisch,
francouský kolač,
kisch,
alsaská pizza
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
sůl,
droždí suché,
olej,
voda,
crème frâiche,
mouka,
koření pizza,
sůl,
pepř mletý,
cibule,
slanina anglická,
sýr strouhaný,
tuk
Komentáře (36)
Nejen Francie ale i pouhé Alsasko je dost velké a jako ve všech zemích i tam se Flamm peče v každé vsi nebo dokonce i stavení trochu jinak. Takže říkat, že je něco správně tak nebo onak je trochu scestné. Recept tam byl dáván v době kdy créme frachais na našem trhu nebyla k mání a tak 18% kysaná smetana byla nejsnažší možností. Je to vlastně chuťově skoro k nerozeznání od Light créme frachais, která se tam také prodává
Tento rcp je poněkud zmršený (anglická slanina, tvrdý sýr, pizza koření), ale podle některých náznaků je to trošku podobné originálu...
***
"...vyválíme ho na tenkou placku..."
"Asi 20-25 minut pečeme při 250 stupních, "
Tady je něco blbě
Buď placka není až tak tenká jak se píše (tlustá by měla být max. jako na neapolskou pizzu) jinak by do 10minut bylo "vymalováno", ááá nééébo je ulítlá teplota či čas, ale patrně obé, že
***
A ta vychytávka?
Do trouby dám vzhůru dnem dva do sebe vložené plechy (hluboký je vložený v nízkém plechu). V případě nouze lze použít i jen jeden plech.
Troubu s plechovou sestavou vyhřeji na max. teplotu.
Těsto vytahuji (vyvaluji) a plním na PNP a posléze i s PNP sesunu na rozpálené plechy.
No a za pár minut je vymalováno
www.gurmanka.cz/2010/01/creme-fraiche-krem-fres-domaci-vyroba
Těsto ze zadělává pivem.
Placka se vyválí co nejtenčí, žádná pizza placka, cibule se nechá na pánvičce s máslem zesklovatět, pak se do toho přidá nakrájená slanina a trochu posmaží, aby slanina dostala aroma a tím se posipe ta placka. Pak se to zaleje créme fachais a peče na 200 asi 15 minut.
právě peču v troubě doufám že se povede