Kachna s medem a jablky
K nedělnímu či slavnostnějšímu obědu zajisté přijde vhod kachna, která si díky medu, jablkům a vínu uchová svoji šťavnatost. Zlatavá kůžička s měkkým masem nejlépe chutná v kombinaci s bramborovými smaženkami.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 200 °C. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. Sušené švestky propláchneme.
Krok 2: Kachnu rozporcujeme a vložíme do pekáče. Posypeme solí, kmínem a proložíme snítky rozmarýnu.
Krok 3: Med rozmícháme s vínem. Vzniklou směsí podlijeme kachnu.
Krok 4: Kachnu zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 120 minut.
Krok 5: Během pečení maso několikrát obrátíme, přeléváme výpekem, odebíráme vypečené sádlo a podle potřeby podléváme vodou.
Krok 6: Na posledních 30 minut alobal z kachny odstraníme, a pečeme dle potřeby do změknutí masa.
Krok 7: Na posledních 15 minut pečení vložíme do pekáče jablka a sušené švestky.
Krok 8: Podáváme ozdobené nasekanou petrželkou a snítkou rozmarýnu. Jako příloha se hodí například bramborové smaženky.
Zveřejněno 19. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kachna s medem a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L90LA
Moje poznámka
Kachna s medem a jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L90LA
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 4 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 9 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 1 hodinou
Kuřecí polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 3 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 4 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 4 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 4 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 4 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 5 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 7 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 7 hodinami
Suroviny:
kachna,
jablko,
švestky sušené,
med,
víno bílé,
sůl,
kmín celý,
petrželka,
rozmarýn
Komentáře (2)