Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pudinkové řezy se smetanovým krémem

Vláčný a nadýchaný piškotový korpus, prolévaný vanilkovým pudinkem, korunuje vrstva z vyšlehaného máslovo-smetanového krému. Na závěr stačí moučník poprášit kakaem a nakrájet na řezy a dokonalý zákusek k odpolední kávě je na světě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 23 × 32 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu nahřívat na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení, dno i boky. Krok 2: Vejce, sůl a oba cukry dáme do šlehací mísy a šleháme cca 5-7 minut elektrickým šlehačem. Poté za stálého šlehání přidáme horkou vodu a šleháme do husté světlé pěny. Krok 3: Zašleháme olej a postupně ručně vmícháme pomocí metličky mouku s kypřicím práškem. Krok 4: Těsto rozdělíme na přibližně stejné poloviny, jednu vlijeme na připravený plech a do druhé vmícháme kakao. Cik-cak polijeme světlé těsto na plechu. Krok 5: Z pudinkového prášku, mléka a cukru uvaříme hustý pudink dle návodu na obalu. Ještě horkým pudinkem polijeme cik-cak těsto na plechu. Poté vložíme do předehřáté trouby. Krok 6: Po 5-7 minutách pečení snížíme teplotu o 10° C a zvolna dopečeme 15-20 minut. Řídíme se zkušeností s vlastní troubou a zkusíme vpich špejlí do těsta (mimo pudink). Pokud je špejle po vytažení suchá, je hotovo. Necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 7: Do šlehací mísy dáme všechny smetany, Vanilmix i máslo a ušleháme hladký krém. Krém navrstvíme na vychladlý korpus uhladíme (nebo zubatou stěrkou srovnáme vršek) a zlehka poprášíme kakaem. Vychlazený moučník nakrájíme na řezy.

Zveřejněno 25. 10. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept jsem dostala od kamarádky asi před 40 lety a stále je oblíbený. Lze měnit pudink podle chuti, udělat tmavé těsto nebo jen světlé jak co komu chutná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYLVp

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYLVp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, voda, olej slunečnicový, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, kakao, mléko, cukr krupice, pudink vanilkový, smetana zakysaná, smetana ke šlehání, máslo, kakao

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu