Šťavnatí švábi
Na první pohled trochu děsiví, ale chuťově naprosto dokonalí. Přesně takoví jsou tito šťavnatí švábi. Vanilkové cupcakes s malinovou „krví“, mramorovým čokoládovým krémem a datlovým tělíčkem oslní především děti.
Postup přípravy
Krok 1: Rozmražené maliny rozmixujeme a propasírujeme. Měli bychom získat cca 100 ml malinové šťávy. Nalijeme do menšího kastrůlku, přidáme cukr, šťávu i škrob a důkladně rozmícháme. Povaříme, dokud mírně nezhoustne (po zchladnutí ještě zhoustne). Přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout.
Krok 2: Upečeme si vanilkové cupcakes a necháme vychladnout.
Krok 3: Bílky s cukrem zahříváme nad parou, dokud se cukr zcela nerozpustí (cca 60–65 °C). Poté misku sundáme a bílky vyšleháme do tuhého, lesklého sněhu. Během šlehání se ochladí, což potřebujeme, aby se máslo nerozpustilo.
Po částech zašleháme změklé máslo. Nakonec do krému zlehka vmícháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu, aby vznikl mramorový efekt (jemné čokoládové žilkování). Krok 4: Do středu vychladlých cupcakes uděláme otvor a naplníme trochou malinového rozvaru. Na každý dáme kopeček krému, otočíme krémem dolů a položíme na pečicí papír. Dáme chladit do lednice – krém se na povrchu krásně zarovná a po ztuhnutí vznikne rovná plocha ke zdobení. Krok 5: Vypeckované datle naplníme malinovým rozvarem a položíme je doprostřed cupcakes.
Rozpuštěnou (vlažnou) čokoládu dáme do zdobicího sáčku a vytvoříme tykadla i nožičky.
Po částech zašleháme změklé máslo. Nakonec do krému zlehka vmícháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu, aby vznikl mramorový efekt (jemné čokoládové žilkování). Krok 4: Do středu vychladlých cupcakes uděláme otvor a naplníme trochou malinového rozvaru. Na každý dáme kopeček krému, otočíme krémem dolů a položíme na pečicí papír. Dáme chladit do lednice – krém se na povrchu krásně zarovná a po ztuhnutí vznikne rovná plocha ke zdobení. Krok 5: Vypeckované datle naplníme malinovým rozvarem a položíme je doprostřed cupcakes.
Rozpuštěnou (vlažnou) čokoládu dáme do zdobicího sáčku a vytvoříme tykadla i nožičky.
Zveřejněno 24. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatí švábi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6z1L
Moje poznámka
Šťavnatí švábi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6z1L
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 4 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 5 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 5 hodinami
Rychloštrúdl
Přidáno před 5 hodinami
Jablkové měšce
Přidáno před 6 hodinami
Jablkové růžičky v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 32 minutami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 1 hodinou
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 2 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 4 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 4 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 5 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 5 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 6 hodinami
Suroviny:
maliny,
cukr krupice,
škrob kukuřičný,
šťáva citronová,
bílek,
cukr krupice,
máslo,
čokoláda,
datle,
čokoláda
Komentáře (3)