Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trhaná krkovice

Trhané maso se v poslední době těší veliké oblibě. Příprava není nijak složitá a výsledek je opravdu famózní. Předem marinovanou vepřovou krkovici pečeme delší dobu na nízkou teplotu v troubě a po upečení ji natrháme vidličkami. Maso využijete nejen jako samostatné jídlo, ale také do tortill či burgerů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 455 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 435 min bez doby marinování

455 min (20 min příprava + 435 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Z oleje, kečupu, medu, česneku, soli, pepře a grilovacího koření vymícháme marinádu. Krok 2: Krkovici v celku osolíme, opepříme a potřeme marinádou a necháme přes noc odležet v lednici. Krok 3: Druhý den troubu včas předehřejeme na 100 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 4: V pánvi zprudka zatáhneme krkovici ze všech stran. Do pekáče vložíme cibulku, na kterou dáme krkovici. Krkovici potřeme marinádou a podlijeme trochou piva. Krok 5: Pekáček vložíme do trouby. Krkovici pečeme při 100 °C zhruba 6-8 hodin. Každou půl hodinu maso otáčíme a potíráme marinádou. Dle potřeby podléváme pivem. Krok 6: Hotovou krkovici pomocí dvou vidliček natrháme na vlákna a promícháme s výpekem pod ní. Krok 7: Trhané maso podáváme s bramborovou kaší nebo jej využijeme do burgerů či tortill.

TIP: Jak uvařit nejlepší bramborovou kaši?

Zveřejněno 1. 11. 2025

Poznámka autora BinaSa

Doporučuji grilovací koření gril Argentina, gril barbecue, nebo gril Mexiko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Trhaná krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xGLg

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Trhaná krkovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4xGLg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, pivo černé, olej, kečup sladký, med, česnek, sůl, pepř mletý, koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu