Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka z protlaku

Jemně nasládlá, voňavá a dokonale hladká – rajská omáčka z protlaku je sázkou na jistotu, když chcete rychle oběd bez zbytečné námahy. Stačí pár základních surovin a za chvíli je oběd na stole.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme velmi najemno. Krok 2: V hrnci s trochou oleje zesklovatíme cibuli, přidáme rajský protlak a dobře zarestujeme. Krok 3: Zalijeme vodou, vložíme bobkový list, nové koření, hřebíček a skořici. Osolíme a přidáme trochu cukru. Krok 4: Přivedeme k varu a vaříme asi 15-20 minut. Krok 5: Mouku rozmícháme ve studené vodě, omáčku záklechtkou zahustíme a dobře provaříme. Potom scedíme a odstraníme koření. Krok 6: Na závěr dochutíme dle potřeby solí, cukrem a perníkovým kořením. Krok 7: Podáváme s plněnou paprikou, masovými kuličkami, sekanou, uzeným masem a pro vegetariány s vajíčkem. Jako přílohu volíme knedlík, rýži nebo těstoviny.

TIP: Oblíbené rajské omáčky - inspirace

Zveřejněno 11. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rajská omáčka z protlaku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rYXJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rajská omáčka z protlaku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rYXJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, olej, protlak rajčatový, voda, bobkový list, koření nové koření, koření hřebíček, skořice, koření do perníku, sůl, cukr krystal, voda, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu