Hovězí kousky se žampiony a rajským protlakem

Johanka128 Kuchařka: Johanka128

Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

cca 700 g hovězího masa na kousky
1 balení mini žampionů (měla jsem krabičku 125 g)
sádlo
pórek
tymián
oregano
sůl
mletý kmín
1 malý rajský protlak (měla jsem 140 g)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí kousky omyjeme, pokud jsou různě velké, rozkrájíme tak, aby měly všechny přibližně stejnou velikost. Žampiony rozkrájíme na poloviny, pórek nakrájíme na půlkolečka.

  2. Dno kastrolu vhodného do trouby poklademe kousky sádla, na ně dáme hovězí kousky, osolíme a okmínujeme. Posypeme tymiánem, oreganem, přidáme pórek a žampiony a pořádně promícháme.

  3. Podlijeme trochou vody (cca do poloviny výšky masa) a dáme do trouby na cca 200 stupňů.

  4. Kontrolujeme každých 20-30 minut, v případě potřeby podlijeme vodou - aby maso nebylo ponořené, ale aby se nepřipalovalo.

  5. Když je maso měkké, přidáme rajský protlak, promícháme a vrátíme do trouby na cca 15-20 minut.

  6. Podáváme s rýží a sterilovanými okurkami.

Poznámka

Velmi chutná úprava hovězích kousků.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 179 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí kousky se žampiony a rajským protlakem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovězí kousky s žampiony hovězí se zeleninou a protlakem recepty s rajským protlakem recept hovězí maso kousky recept na plecko s rajskym protlakem hovezi kousky recepty recepty s protlakem hovězí kousky na žampionech omacka masem s žampiony s rajskym protlakem hovězí na vine s protlakem hovězí kousky recept s rajským protlakem

Zapomněl/a jsem heslo