Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cottage placky s celerem

Pečené cottage placky se strouhaným celerem a sýrem jsou důkazem, že i z pár běžných surovin můžete vykouzlit chutnou večeři. Placky chutnají skvěle teplé i studené a podávat je můžeme třeba s lehkým zeleninovým salátem a chilli dipem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

zhruba 10-12 placek

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejeme na 160 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Celer očistíme a nastrouháme najemno. Sýr nastrouháme najemno. Krok 3: Do mísy dáme celer a strouhaný sýr. Přidáme cottage sýr, vejce, ovesné vločky, osolíme, opepříme a přidáme sušený česnek a majoránku dle chuti. Vše promícháme. Krok 4: Těsto nabíráme lžící a klademe na připravený plech. Krok 5: Plech vložíme do trouby a placičky pečeme dozlatova při 190 °C zhruba 10-15 minut. V půlce pečení placičky obrátíme. Krok 6: Jako přílohu můžeme podávat zeleninový salát a chilli dip nebo vařené brambory.

TIP: Dipy - rady a tipy

Zveřejněno 12. 11. 2025

Poznámka autorky janatka

To je tak, když vás honí mlsná a v lednici je potřeba nějaké ty suroviny zpracovat. Je to rychlovka, moc dobrá a také zdravá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cottage placky s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXj6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Cottage placky s celerem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRXj6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr cottage, celer, sýr nastrouhaný, vejce, vločky ovesné jemné, majoránka, česnek sušený, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu