Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza z listového těsta s plněným okrajem

Pizza z listového těsta je nápaditá varianta italské klasiky. Díky hotovému těstu z obchodu ji připravíte během chvilky. Ozdobit ji můžete oblíbenými surovinami. Okraje plněné sýrem pak budou navíc lahodným překvapením pro vaše strávníky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, )

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti zhruba 30 × 40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemná půlkolečka. Česnek oloupeme a nastrouháme. Mozzarellu a čedar nastrouháme na hrubším struhadle. Krok 2: Kečup smícháme s česnekem. Krok 3: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Těsto rozvineme na připravený plech, na okraje nasypeme část sýrů, přehneme je a lehce přitlačíme, aby se spojily. Krok 5: Doprostřed těsta rozetřeme kečup smíchaný s česnekem a posypeme jej kořením. Krok 6: Těsto nejprve posypeme částí sýrů, poté rovnoměrně rozložíme plátky šunky, cibule a slaniny. Nakonec vše zasypeme zbytkem sýrů. Krok 7: Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 8: Vložíme do trouby na 180° a pečeme asi 12 min.

Zveřejněno 21. 11. 2025

Poznámka autorky BinaSa

Na pizzu v podstatě dáte co máte rádi. Chutím se meze nekladou. Směs koření na pizzu obvykle obsahuje oregano, bazalku, tymián, rozmarýn, sladkou i pálivou papriku, česnek, cibuli, saturejku a někdy i chilli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMN3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMN3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, sýr chedar, slanina, šunka, sýr mozzarella, česnek, cibule, vejce, kečup sladký, koření pizza

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu