Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové crinkles z bílé čokolády

Citronové crinkles z bílé čokolády vynikají nádherně svěží vůní a jemně nasládlou chutí, kterou doplňuje typický popraskaný cukrový povrch. Snadné, efektní a nebezpečně dobré sušenky, které zlepší vaší náladu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hekute hekute

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čokoládu rozpustíme společně s máslem ve vodní lázni. Krok 2: Včas zapneme troubu na 180 °C. Krok 3: Mouku smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, špetkou soli a také kypřicím práškem do pečiva. Krok 4: Vejce s cukrem našleháme a postupně vmícháme do suché směsi společně s vlažnou čokoládou s máslem. Krok 5: Propracujeme v hladké těsto. Hned tvoříme kuličky, nebo těsto můžeme nechat do druhého dne v lednici odpočívat. Krok 6: Z těsta tvarujeme kuličky o váze 15-20 g a hned je obalujeme v moučkovém cukru. Ukládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkami necháváme místo - trochu se roztečou. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180-200 °C po dobu asi 10-15 minut.

TIP: Crinkles - popraskané sušenky s báječnou chutí

Zveřejněno 21. 11. 2025

Poznámka autorky hekute

Doporučuji konzumovat s lemon curd, je to vrcholný chuťový zážitek k těmto sušenkám. Jeho přípravu najdete zde: www.toprecepty.cz/recept/65597-lemon-curd-anglicky-citronovy-krem-pomazanka/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56jE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n56jE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
čokoláda bílá, máslo, vejce, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu