

Lemon curd - anglický citronový krém, pomazánka
Suroviny 4-6 porcí
- 2 velké citrony
- 2 vejce
- 80 g másla
- 230 g cukru krupice nebo krystalu
Postup přípravy receptu
Omyté citrony ostrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Máslo rozpustíme v misce ve vodní lázni spolu s citronovou šťávou, cukrem a jemně nastrouhanou kůrou.
Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak odstavíme, vmícháme dobře rozšlehaná vejce, znovu vložíme do vodní lázně a vaříme 10 až 15 minut stále ve vodní lázni, nad parou.
Podáváme teplé, nebo plníme do nahřátých skleniček a uchováváme v lednici.
Poznámka od kuchařky
Vydrží až 14 dnů, ovšem ne před mlsnými jazýčky, v tom případě má tento výborný citronový krém velmi krátkou životnost. Vhodný na toasty, palačinky, do jogurtů, jako základ krému do dortu, podává se teplé i studené.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Lemon curd - anglický citronový krém, pomazánka
K receptu nejsou žádné komentáře.