Lemon curd - anglický citronový krém, pomazánka

Zavařeniny Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: 20 minut 0 názorů

Suroviny 4-6 porcí

2 velké citrony
2 vejce
80 g másla
230 g cukru krupice nebo krystalu

Postup přípravy receptu

  1. Omyté citrony ostrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Máslo rozpustíme v misce ve vodní lázni spolu s citronovou šťávou, cukrem a jemně nastrouhanou kůrou.

  2. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak odstavíme, vmícháme dobře rozšlehaná vejce, znovu vložíme do vodní lázně a vaříme 10 až 15 minut stále ve vodní lázni, nad parou.

  3. Podáváme teplé, nebo plníme do nahřátých skleniček a uchováváme v lednici.

Poznámka od kuchařky

Vydrží až 14 dnů, ovšem ne před mlsnými jazýčky, v tom případě má tento výborný citronový krém velmi krátkou životnost. Vhodný na toasty, palačinky, do jogurtů, jako základ krému do dortu, podává se teplé i studené.

Komentáře k receptu Lemon curd - anglický citronový krém, pomazánka

K receptu nejsou žádné komentáře.