Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí směs se žampiony sypaná křenem

Kuřecí směs se žampiony je jemná a šťavnatá, ale teprve čerstvě nastrouhaný křen jí dodá ten správný říz. Jednoduché, rychlé a přitom chuťově vynikající jídlo, které výborně ladí s rýží, bramborami i čerstvým pečivem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme na půl kolečka. Papriku očistíme a nakrájíme na kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kukuřici scedíme z nálevu. Žampiony omyjeme a nakrájíme na kousky. Křen očistíme a nastrouháme. Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na kousky osolíme, opepříme a okořeníme. Krok 3: V hlubší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran. Krok 4: Přidáme žampiony, cibuli, papriku, špetku kmínu a restujeme asi 5 minut. Krok 5: Poté přidáme pórek a kukuřici, krátce orestujeme. Přidáme kečup, zamícháme a zalijeme trochou vody. Necháme povařit asi 5 minut. Krok 6: V panáku vody (50 ml) rozmícháme lžičku solamylu a směs zahustíme. Krok 7: Dle potřeby dochutíme a podáváme sypané strouhaným křenem.

Zveřejněno 24. 11. 2025

Poznámka autorky BinaSa

Skvělé jen tak s chlebem, bramboráky nebo cukeťáky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp76R

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp76R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, žampióny, cibule, paprika, pórek, kukuřice sterilovaná, kečup sladký, solamyl, olej, křen, koření, kmín drcený, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu