Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek na slanině s houbami

Vepřové plátky na slanině s houbami potěší milovníky dušených mas se šťávou. Pokud máte zásobu mražených hub, v tomto receptu je skvěle využijete. Podávejte třeba s rýží, těstovinami nebo knedlíkem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

BinaSa BinaSa

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek očistíme a nastrouháme. Slaninu nakrájíme na proužky. Krok 2: Maso nařízneme na okrajích (aby se při tepelné úpravě nekroutilo), naklepeme, osolíme a opepříme. Krok 3: V hrnci na rozpáleném oleji maso zatáhneme z obou stran a vyndáme. Krok 4: Do výpeku dáme cibuli, slaninu a orestujeme lehce na barvu. Přidáme houby, zarestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dochutíme hořčicí. Krok 5: Zamícháme, zalijeme vodou a vrátíme maso. Krok 6: Dusíme asi půl hodiny doměkka. Krok 7: Až je maso měkké z 1 lžíce mouky a 100 ml vody vytvoříme záklechtku a šťávu zahustíme. Krok 8: Provaříme 15 minut a dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Krok 9: Podáváme s knedlíkem, rýží či těstovinami.

TIP: Kolik rýže připravit pro 4 osoby

Zveřejněno 24. 11. 2025

Poznámka autorky BinaSa

Použijete-li místo směsi hub žampiony, je třeba přidat houbové koření pro vůni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2WW

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2WW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kotleta, slanina, houby mražené, hořčice plnotučná, česnek, cibule, olej, voda, mouka hladká, pepř mletý, kmín drcený, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu