Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na víně se žampiony

Králík na víně se žampiony je ovoněný uzeninou a rozmarýnem a skvěle chutná s jakoukoliv bramborovou přílohou. Příprava je jednoduchá, takže se do ní mohou pustit i začátečníci. V receptu se dozvíte i to, jak správně špikovat maso.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Králičí stehna omyjeme, osušíme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Krok 2: Vložíme na pánev s rozpáleným sádlem a osmažíme ze všech stran. Troubu předehřejeme na 200 °C. Krok 3: Osmažené kusy masa dáme do pekáčku nebo zapékací mísy, přelijeme částí výpeku, přidáme větvičku čerstvého rozmarýnu, podlijeme 50 ml bílého vína a horkou vodou. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 60 minut. Krok 5: Cibuli a žampiony očistíme. Krok 6: Na pánev dáme máslo, na kterém krátce osmažíme na větší kousky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený uzený bůček a na osminky nakrájené očištěné čerstvé žampiony.
Vše osmažíme, podlijeme zbytkem bílého vína a krátce povaříme. Krok 7: Takto připravenou směs přidáme k masu a vše společně pečeme ještě 30 minut při teplotě 170 °C. Krok 8: Podáváme s různě upravenými bramborami.

TIP: Oblíbené přílohy z brambor

Zveřejněno 25. 11. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP24W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP24W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, špek, mouka hladká, sádlo, rozmarýn čerstvý, víno bílé, bůček uzený, žampióny, cibule, máslo, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu