

Králík na víně a rajčatech
Suroviny 4 porce
- 1 středně velký králík
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- špetka drceného pepře
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 4 rajčata
- 2 bobkové listy
- tymián
- 100 ml bílého vína
- šťáva z 1 citrónu
Postup přípravy receptu
Očištěného králíka omyjte a rozdělte na porce. Maso prošpikujte kousky anglické slaniny, osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej, přisypejte na něj nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte porce králíka, které ze všech stran zprudka opečete.
Králíčí maso mírně podlijte vodou, vložte do trouby a pečte při 180°C asi 35 minut. Pak do pekáče přidejte nasekaný česnek, nakrájená rajčata, bobkové listy, tymián a zalijte vínem. Králíka dopečte doměkka.
Z hladké mouky a dvou lžic oleje připravte zlatavou jíšku. Hotového králíka vyndejte z pekáče, výpek zahustětě jíškou a nechte provařit. Omáčku dochuťte solí a citronovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík na víně a rajčatech
-
Martino72
, ano je to šalvěj - Maris děkuju
. Mám šalvěj celoročně na zahradě, takže i přes zimu jí mám čerstvou a krásně voňavou. Mám jí pod maso hodně ráda (tady jsem jí taky použila) - dávám jí pod vepřové, pod králíkem je přímo skvostná
, pod jehněčí,... Stačí jeden, dva lístky a jídlo je hnedle o stupeň výš - a ještě je léčivá, takže vlastně takové dva v jednom
.
-
Martino, dovolím si odpovědět za mircu - je to šalvěj
-
Mirčo můžu se zeptat, sice to není přímo k receptu, co je v tom králíkovi zapíchlého za kytičku? Nebo je to snad bylinka?
-
Elizo
děkuju
, ale je to jen staší digi Sony, s rozbitým bleskem
. No, naštěstí to na chuť jídla nemělo vliv a bylo skvělé
.
-
Překrásné fotografie, Mirčo
, přemýšlím, jak to děláš, že je máš tak plastické, úplně vyskakují z monitoru...
Ty budeš mít asi nějakou speciální lampičku...(nebo výjimečný talent)
-
JanoR
a tenhle stál za to...
.
-
Mirko, já vůbec nevím, jak je možné, že jsem přehlédla recept na králíka
-
Děkuju vám
.
-
To je jasné, už od prvního pohledu, Miri, ty se fotkami nezapřeš,
-
mirco - hned jsem si myslela, že fotky jsou Tvoje, nádherné
-
Králíka jsme dělali dnes k obědu a byl vynikající
. Jen jsem místo jednoho bob.listu, dala list šalvěje - mám jí u králíka ráda
. Maso je šťavnaté a krásně chuťově ovoněné použitými bylinkami. Posílám pár fotek a boďku č.3
.
-
Ukládám.Receptů na králíka není nikdy dost.Díky