Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší langoše

Langoše jsou oblíbeným stánkovým občerstvením. Pokud byste rádi vyzkoušeli ty domácí, máme pro vás snadný recept, podle kterého se vám určitě podaří. Langoše z jednoduchého kynutého těsta můžete smažit ve fritéze nebo na pánvi.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Radiologia Radiologia

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby kynutí

35 min (30 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 18 kusů

18kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a rozmícháme. Necháme vzejít kvásek (asi 15 minut). Krok 2: Do mísy robota prosejeme mouku a přidáme sůl, mléko a kvásek. Krok 3: Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme ho a necháme asi 30 minut kynout (nebo až zdvojnásobí svůj objem). Krok 4: Poté těsto rozválíme na velký plát o tloušťce asi 2 cm. Hrdlem skleničky na nápoje z těsta vykrájíme kolečka a necháme je dalších asi 10 minut kynout. Krok 5: Mezitím v hlubší pánvi nebo ve fritéze rozehřejeme olej. Krok 6: Nakynutá kolečka postupně roztáhneme do krajů a vytvarujeme tak langoše. Krok 7: V rozehřátém oleji je usmažíme dozlatova z obou stran a necháme okapat na papírové utěrce. Krok 8: Mezitím oloupeme, umyjeme a prolisujeme česnek. Nastrouháme sýr. Krok 9: Hotové horké langoše potřeme česnekem, kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

TIP: Párek v rohlíku – stánkové občerstvení po česku

Zveřejněno 31. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nejlepší langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDvJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Nejlepší langoše

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kDvJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí, sůl, cukr krupice, kečup sladký, sýr strouhaný, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu