Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placičky s povidlovou omáčkou

Výborné bramborové placičky s povidlovou omáčkou a uzenou panenkou připravte třeba k nedělnímu obědu. Příprava je snadná, jen nezapomeňte den předem uvařit brambory. Samotná příprava placiček a omáčky je pak velmi rychlá a maso stačí jen krátce prohřát.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omáčka: V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm mouku dozlatova (asi 3 minuty). Přilijeme 500 ml vody, prošleháme, aby nevznikly hrudky, přimícháme povidla a sůl. Dochutíme kořením a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Před podáváním přidáme rum. Krok 2: Placky: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme a podle potřeby přisypeme mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme. Měli bychom získat nelepivé těsto, které půjde dobře rozválet. Krok 3: Těsto rozdělíme na 16 stejných kousků a rozválíme je na silnější placičky o průměru asi 9 cm. V pánvi rozehřejeme sádlo a placičky na něm opečeme. Krok 4: Uzenou vepřovou panenku ohřejeme na pařáčku a nakrájíme na plátky. Krok 5: Na talíř naskládáme několik bramborových placiček, přidáme omáčku a nakonec plátky vepřové panenky.

TIP: 16 oblíbených receptů na levná bramborová jídla

Zveřejněno 14. 12. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2Z6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP2Z6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, sádlo, povidla švestková, máslo, mouka hladká, sůl, badyán, koření hřebíček, skořice mletá, kůra citronová, rum, panenka vepřová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu