Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety s mletým masem a rajčaty

Jednoduchá a voňavá omáčka z mletého masa a rajčat se skvěle hodí ke špagetám i jiným těstovinám. Stačí orestovat cibuli s česnekem, přidat mleté maso, rajčata, protlak i koření, krátce podusit a podávat s bohatou dávkou strouhaného sýra.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

elasik elasik

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a prolisovaný česnek a krátce je orestujeme (pozor, aby se česnek nespálil a nezhořkl). Krok 3: K cibuli a česneku přidáme mleté maso, ochutíme kořením, solí i pepřem a restujeme asi 5–7 minut. Poté přidáme rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud rajčata nezměknou. Krok 4: Přidáme protlak a kečup. Pokud se směs bude zdát příliš hustá nebo bez omáčky, přilijeme trochu vody. Krátce provaříme, dochutíme bazalkou a ještě chvíli necháme vařit, aby se chutě propojily. Krok 5: Špagety uvaříme podle návodu ve vroucí osolené vodě. Krok 6: Mleté maso s rajčaty podáváme s uvařenými špagetami nebo jinými těstovinami. Můžeme posypat i strouhaným sýrem.

TIP: Jak umlít maso doma

Zveřejněno 13. 1. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY68J

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY68J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
těstoviny špagety, maso mleté, kečup sladký, protlak rajčatový, rajče cherry, cibule, česnek, sušená bazalka, koření na mleté maso, pepř mletý, sůl, olej, sýr strouhaný

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu