Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné mrkvové rohlíčky

Mrkev je velmi oblíbenou zeleninou, která se díky své sladké chuti uchytí i při pečení moučníků. Jedním z takových receptů, kde můžeme mrkev použít, jsou plněné rohlíčky. Náplň volíme dle vlastní chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odpočinutí těsta

50 min (35 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

Suroviny pro 48 kusů

48kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouháme k ní citronovou kůru z dobře omytého citronu, přidáme ostatní suroviny na těsto a dobře propracujeme. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme na hodinu do lednice. Krok 2: Troubu předehřejeme na 200 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Na pomoučený vál si dáme těsto a rozdělíme jej na 4 díly. Každý díl rozválíme dokulata a rozkrájíme na 12 dílků. Krok 4: Na každý dílek, na širší jeho část, dáme lžičku náplně a svineme ho do rohličku. Všechny rohlíčky uložíme na pripravený plech. Krok 5: Povrch rohlíčků potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme je do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 °C dozlatova, asi 15 minut. Krok 6: Upečené rohlíčky na talíři pocukrujeme.

TIP: Mrkev ve sladké kuchyni - oblíbené recepty

Zveřejněno 1. 2. 2026

Poznámka autorky RubyRom

Zdroj receptu: Proženy.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněné mrkvové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31JGA

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněné mrkvové rohlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31JGA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, máslo, kůra citronová, skořice mletá, mouka hladká, sůl, vejce, cukr moučkový, vejce, povidla švestková, náplň maková, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]