Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Korpus na Red velvet podle Šárky Divácké

Základem každého dortu je korpus. Díky skvělému receptu Šárky Divácké se naučíte upéct dokonale vláčný korpus na červený samet - Red velvet dort. Příprava je snadná, ale určitě neuspěchejte šlehání vajec.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Extrakurzy.cz

Snadný

Suroviny pro 1 kus

množství těsta na 1 dort o průměru 23 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby robota odvážíme 360 g vajec, 330 g cukru a 11 minut šleháme do pěny. Krok 2: Vanilkový lusk promačkáme, malým nožíkem nařízneme, tupou hranou nože vyškrábneme dřeň a přidáme ji do vaječné pěny. Krok 3: Než se vejce došlehají, smícháme v jiné míse 375 g prosáté hladké mouky, 5 g soli, 5 g sody, 8,5 g kypřicího prášku do pečiva a 15 g nealkalizovaného kakaa. Krok 4: V další míse smícháme 270 ml podmáslí, 270 ml oleje a 15 ml citronové šťávy. Krok 5: Do těsta přidáme 12 g červeného gelového barviva a došleháme. Krok 6: Do těsta střídavě přidáme připravené směsi suchých a tekutých surovin a kovovou metlou promícháme. Krok 7: Troubu včas předehřejeme na 170 °C (horní/dolní ohřev). Pokud budeme péct na horkovzduch, rozehřejeme troubu na 150-155 °C. Respektujeme však zkušenosti s vlastní troubou. Krok 8: Připravíme a nastříháme pečicí papíry do třech dortových forem o průměru 23 cm. Krok 9: Do dvou forem odvážíme po 550 g těsta, do třetí formy nalijeme zbylé těsto (zhruba 480 g). Poslední korpus bude sloužit k dozdobení dortu. Krok 10: Korpusy pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.

TIP: Valentýnská srdce i bez formy

Zveřejněno 2. 2. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7np

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk7np

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, cukr krupice, podmáslí, olej, kakao, kypřící prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, potravinářské barvivo, šťáva citronová, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu