Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Univerzální dortové krémy podle Šárky Divácké

Bez nadýchaného krému se žádný dort neobejde. Naučte se připravit a správně našlehat dva smetanové krémy z domácího sýra podle receptu Šárky Divácké. Krémy můžete libovolně dochucovat, ale v základní podobě se skvěle hodí pro přípravu Red velvet dortu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Extrakurzy.cz

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

dávka na 1 dort o průměru 23 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy postupně dáme 250 g smetany, 350 g mascarpone a 150 g plnotučného tvarohu. Krok 2: Do sýrového základu přidáme 150 g moučkového cukru, 2 špetky soli, 50 ml kokosového likéru a 3-4 kapky kokosového extraktu a vše vyšleháme. Krok 3: Hotový krém dáme vychladit do lednice. Krok 4: Do mísy vložíme 700 g cream cheese a 150 g moučkového cukru. Krok 5: K sýru s cukrem přidáme 2 větší špetky soli (podle toho, jak slaný sýr použijeme), 50 ml kokosového likéru, 3-4 kapky kokosového extraktu a vyšleháme krém. Krok 6: Uložíme do lednice a necháme dobře vychladit. Používáme jako náplň do dortů, řezů nebo třeba na cupcakes.

TIP: Korpus na Red velvet podle Šárky Divácké

Zveřejněno 3. 2. 2026

Poznámka autora Extrakurzy.cz

Krémy můžeme dochutit podle fantazie (pistáciová či ořechová pasta apod.).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kJQz

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kJQz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mascarpone, smetana, tvaroh plnotučný, cukr moučkový, likér kokosový, sýr, cukr moučkový, likér kokosový, sůl

Přidat fotografie receptu