Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indická rajčatová omáčka s kuřecím masem

Kuřecí maso v rajčatové omáčce s vůní indické kuchyně je snadné a rychlé. Dva typické druhy koření - garam masala a tandoori masala dodají omáčce nezaměnitelnou chuť, které dominuje římský kmín, skořice, zázvor a hřebíček.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sab.pol@ sab.pol@

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Krok 2: Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a orestujeme ji na pánvi na rozehřátém oleji. Když cibule začne mírně zlátnout, přidáme kuřecí maso a orestujeme ho ze všech stran. Krok 3: Jakmile se maso zatáhne, přidáme rajčatové pyré a necháme chvilku povařit. Krok 4: Přidáme skořici, cukr, sůl, pepř, garam masalu, tandoori masalu, kari, kurkumu a pečlivě promícháme. Vše povaříme 15 minut. Krok 5: Poté vmícháme kokosové mléko a smetanu. Ještě krátce povaříme a podáváme s rýží.

TIP: Jak uvařit jasmínovou rýži

Zveřejněno 11. 2. 2026

Poznámka autorky sab.pol@

Koření garam masala obsahuje například koriandr, římský kmín, černý pepř, hřebíček, skořice, kardamom a muškátový oříšek, fenykl, zázvor, badyán, bobkový list, chilli.

Koření tandoori masala obsahuje koriandr, římský kmín, česnek, zázvor, chilli, skořici, hřebíček, kardamom a mletou papriku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx8qG

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qx8qG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pyré rajčatové, prsa kuřecí, cibule šalotka, skořice mletá, cukr třtinový, koření garam masala, koření tandoori masalo, koření kari, kurkuma, smetana ke šlehání, mléko kokosové, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]