Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové řezy s mandarinkami

Mandarinkové řezy jsou oblíbeným moučníkem nejen na nedělní odpoledne. Jemný piškot stojí jako základ. Potřeme jej marmeládou a poklademe mandarinkami, které zalijeme barevným želé. Pomyslnou korunou je vrstva smetanového krému.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenika

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby tuhnutí a chlazení

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí a chlazení)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměru 26 × 39 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C a formu vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vejce vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přilijeme olej a prošleháme. Zapracujeme prosátou mouku se solí a jedlou sodou. Krok 3: Těsto nalijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C asi 30 minut. Krok 4: Po vychladnutí vyjmeme piškot z formy a dáme do ráfku. Mandarinky scedíme, necháme okapat, šťávu odložíme na pozdější použití. Krok 5: Korpus potřeme džemem a poklademe mandarinkami. Šťávu z kompotů dolijeme vodou do 500 ml. Uvaříme v ní želé dle návodu na obalu. Hotové jej pak nalijeme na mandarinky a necháme ztuhnout. Krok 6: Želatinu namočíme do vody. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha, přimícháme zakysanou smetanu. Krok 7: Želatinu lehce zahřejeme a přimícháme do ní trochu krému. Pak ji vmícháme zpět do krému, promícháme a krém rozetřeme na řezy. Necháme ztuhnout.

TIP: Piškotové řezy - chutné, lehké a svěží

Zveřejněno 4. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYVJr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYVJr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, olej, cukr vanilkový, mouka polohrubá, sůl, soda jedlá, kompot mandarinkový, džem meruňkový, želatina, cukr krupice, želatina, smetana ke šlehání, cukr moučkový, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]