Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená kuřecí stehna pečená na zelenině

Pečená uzená kuřecí stehna doplňuje směs rajčat, paprik, cibule, pórku a čínského zelí. Při pečení se všechny chutě krásně propojí a vznikne jednoduché, ale chuťově výrazné jídlo. Podávejte ho třeba s bramborami nebo lehkým zeleninovým salátem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 50 min

85 min (35 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Připravíme dostatečně velký pekáček, ve kterém budeme celý pokrm zapékat. Krok 2: Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Pórek očistíme a nasekáme na nudličky. Papriky očistíme a nakrájíme na pásky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Čínské zelí očistíme a nakrájíme na nudličky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej s máslem. Přidáme cibuli, pórek a orestujeme dosklovita. Poté přidáme veškerou nakrájenou zeleninu a sterilovaná rajčata. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Promícháme. Krok 4: Vše přendáme do připraveného pekáčku a navrch položíme uzená kuřecí stehna. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut doměkka. Krok 6: Kuřecí stehna podáváme s pečenou zeleninou a oblíbenou přílohou.

TIP: Oblíbené recepty na nejlepší přílohy

Zveřejněno 5. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Bx4

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Bx4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, paprika, cibule, pórek, rajče sterilované, česnek, zelí čínské, máslo, olej, sůl, pepř mletý, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]