Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvová polévka s krevetovým špízem

Mrkvová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem voní exotikou. Jemný krém doplňují šťavnaté krevety na špízu a svěží citron, který zvýrazní jeho chuť. Spojení zeleniny, kokosu a zázvoru vytváří krémovou polévku s asijským nádechem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu očistíme, oloupeme a omyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, zbytek na kostičky. Krok 2: Citron dobře omyjeme a vymačkáme. Kousek kůry odložíme. Zázvor oloupeme a najemno nasekáme. Krok 3: V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme cibuli. Přidáme brambory a mrkev. Lehce osolíme a pár minut orestujeme. Podlijeme vývarem a přidáme kokosové mléko. Přivedeme k varu. Krok 4: Do polévky přidáme citronovou kůru, zázvor a pozvolna vaříme asi 30 minut. Krok 5: Krevety krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, pak je vyjmeme a osušíme. Pokapeme citronovou šťávou, lehce posypeme solí a krátce opečeme na lžíci oleje. Krok 6: Opečené krevety navlékneme na dřevěné špízy a můžeme použít na ozdobu physalis. Krok 7: Z polévky odstraníme citronovou kůru a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Krok 8: Dochutíme sójovou omáčkou, citronovou šťávou a rozdělíme do talířů. Krok 9: Jednotlivé porce doplníme krevetovým špízem, posypeme strouhaným kokosem, ozdobíme snítkou oregána a podáváme.

TIP: Kokosové mléko a jeho využití v kuchyni

Zveřejněno 14. 3. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY6KV

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lY6KV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krevety, mrkev, brambory, cibule, vývar masový, mléko kokosové, máslo, olej, citron, zázvor, omáčka sojová, sůl, kokos strouhaný, koření oregáno čerstvé,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]