Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněný sýrový karbanátek

Sýrové karbanátky plněné vejcem a medvědím česnekem jsou netradičním bezmasým jídlem. Ze směsi sýra a zeleniny vytvarujeme karbanátky, naplníme je vejcem, obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dvě vejce vložíme do hrnce s vodou a uvaříme natvrdo (asi 9 minut). Poté je zchladíme, oloupeme a podélně rozpůlíme. Krok 2: Mrkev a celer očistíme a nastrouháme najemno. Medvědí česnek opláchneme a krátce spaříme horkou vodou. Necháme okapat. Eidam rozdělíme na dvě části – jednu nastrouháme nahrubo a druhou najemno. Krok 3: Do mísy dáme nastrouhaný sýr, mrkev, celer, 3 syrová vejce a nasekanou pažitku. Krok 4: Směs osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou tak, aby šla směs tvarovat. Krok 5: Půlky uvařených vajec obalíme v medvědím česneku. Krok 6: Směs rozdělíme na 4 části. Každou část směsi zploštíme, vložíme do ní půlku vejce a vytvarujeme karbanátek. Krok 7: Karbanátky obalíme ve strouhance. Krok 8: Na pánvi rozehřejeme olej a karbanátky smažíme z obou stran dozlatova, přibližně 4–5 minut z každé strany. Krok 9: Podáváme například s bramborami nebo se zeleninovým salátem.

TIP: Na co se hodí medvědí česnek

Zveřejněno 13. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněný sýrový karbanátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87rB

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněný sýrový karbanátek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M87rB

Marie

Komentáře (2)

To vypadá skvěle! 😍 Díky za inspiraci.

Suroviny:
sýr eidam, mrkev, celer, vejce, pažitka, česnek mědvědí, sůl, pepř mletý, ořech muškátový, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]