Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě
Za beránky 2× více bodů!
Více info o beránkové výzvě

Zapečené brambory se šunkou, sýrem a bylinkami

Zapečené brambory jsou vždy sázkou na jistotu. Doplněné šunkou, ementálem, rozšlehanými vejci a pořádnou náloží čerstvých bylinek tvoří chutné a snadné jídlo z jednoho pekáčku, na kterém si pochutná celá rodina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby chladnutí brambor

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory očistíme, opláchneme a ve slupce uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Po uvaření brambory slijeme, rozpůlíme a necháme vychladnout. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažeme máslem. Krok 3: Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Šunku nakrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme. Krok 4: Bylinky propláchneme vodou, oklepeme a polovinu nasekáme. Krok 5: Na dno zapékací misky naskládáme brambory. Posypeme šunkou, bylinkami, sýrem a zalijeme rozšlehanými vejci. Lehce osolíme a opepříme. Krok 6: V předehřáté troubě zapékáme při 180 °C asi 30 minut dozlatova.  Krok 7: Upečené brambory posypeme zbylými bylinkami a podáváme.

TIP: Jaké bylinky používat v kuchyni

Zveřejněno 2. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Kxg

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6Kxg

Marie

Suroviny:
brambory, šunka vepřová, sýr ementál, vejce, máslo, čerstvé bylinky, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]