Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z ovesných vloček a banánu, bez mouky

Zdravější verze moučníků jsou skvělé zejména pokud dbáme na svůj vyvážený příjem. Na tyto řezy připravíme základ z banánů, mrkve a ovesných vloček. Těsto bude vláčné a šťavnaté. Po upečení ho pak doplní vrstva krémové polevy s citronovou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby chlazení

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

hrnek = 200 ml, kulatá forma průměr 20 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Banány rozmačkáme vidličkou na kaši. Mrkev očistíme a nastrouháme najemno, ořechy nasekáme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Banány vložíme do mísy. Přidáme k nim ovesné vločky, mléko, med, nastrouhanou mrkev, ořechy, kypřicí prášek do pečiva, skořici a zamícháme. Nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme 30–35 minut. Vyzkoušíme špejlí. Pokud vyjde z těsta suchá, je hotovo. Krok 3: Vrchní vrstva: smetanový sýr podle chuti osladíme a dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou. Krok 4: Prochladlý základ potřeme ochuceným smetanovým sýrem a posypeme drobně nasekanými vlašskými ořechy.

Zveřejněno 9. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6XXq

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6XXq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vločky ovesné, banán, mléko, med, mrkev, ořechy vlašské, kypřící prášek do pečiva, skořice mletá, sýr smetanový, cukr moučkový, šťáva citronová, kůra citronová, ořechy vlašské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]