Zapečené pórkové filé pod krustou

isindy Kuchařka: isindy

Ryby 9 názorů

Suroviny

400 g filé
1 střední pórek
2 stroužky česneku
plátek másla
sůl
čerstvě mletý pepř
200 ml zakysané smetany
snítka kopru
4 krajíčky toastového chleba
parmazan(gran moravia...)
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Omytý pórek nakrájíme na proužky, oloupaný česnek nasekáme nahrubo.

  2. Rozmrazené filé osušíme v papírové utěrce a nakrájíme na větší kostky (cca 3x3cm).

  3. Toastový chléb rozmixujeme v robotu na jemnou strouhánku, smícháme s nastrouhaným parmazánem (poměr cca 4:1).

  4. Na másle zlehka osmažíme pórek, přidáme česnek a kousky ryby a společně ještě chvíli restujeme.

  5. Poté vmícháme zakysanou smetanu a nasekaný kopr.

  6. Směs přendáme do zapékací mísy a bohatě zasypeme ochucenou strouhánkou.

  7. Pečeme v troubě na 200°C přibližně 10 min, dokud strouhánka nezezlátne.

  8. Podáváme s vařeným bramborem či zeleninovým salátem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené pórkové filé pod krustou

Tématické fráze: zapečené file s porkem filé s krustou filé s pórkem zapečené rybí filé s porkem rybí filé s krustou zapečené filé v kruste file na porku kure na porku s krustou zapečené rybi file s krustou zapečená ryba s krustou file zapečené s porkem zapečené file s koprem file s koprem a porkem ryba zapečená s krustou file s krustou v troube zapečené filé rybí filé zapečené se sýrem a s porkem zapečené file s s porkem filé s křupavou krustou s parmazánu amur se zeleninovou krustou

Zapomněl/a jsem heslo