Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s tuňákem z konzervy ve vlastní šťávě

Těstoviny fusilli s tuňákem, olivami a cherry rajčaty představují rychlé a chutné jídlo pro každou příležitost. Krémové žervé s česnekem vytvoří jemnou omáčku, kterou doplní parmazán a jarní cibulka. Výsledkem je svěží pokrm plný výrazných chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. Malou část rajčat, oliv a asi čtvrtinu tuňáka, si dáme stranou na posypání těstovin před servírováním. Krok 2: V pánvi na oleji orestujeme nastrouhaný česnek, ale pouze pár vteřin, aby se rozvoněl. Přidáme zbytek rajčat a oliv. Podlijeme 2 lžícemi vody a dusíme asi 5 minut. Krok 3: Na pánvičku dáme žervé, trochu vody z těstovin, osolíme, opepříme, přidáme dle chuti chilli koření a zahříváme, dokud nevznikne hladká omáčka. Do té dáme prohřát zbytek tuňáka a poté přidáme vařené těstoviny. Pokud je směs příliš suchá, přidáme ještě trochu vody z těstovin. Krok 4: Na porci těstovin na talíři ještě přidáme odložené olivy, rajčátka, kousky tuňáka a posypeme parmazánem a nakrájenou natí jarní cibulky.

TIP: Těstovinová jídla - oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 4. 2026

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEZZK

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEZZK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
těstoviny fusilli, tuňák ve vlastní šťávě, sýr žervé, česnek, olej olivový, olivy černé, olivy zelené, rajče cherry, sůl, pepř mletý, koření chilli, parmazán, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]