Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 275 kJ / 3 412 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,62 g |
Tuky | 142,42 g |
Vláknina | 21,54 g |
Cholesterol | 441 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 450,12 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plundrové těsto - pro Irrenku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2Ky
Moje poznámka
Plundrové těsto - pro Irrenku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q2Ky
Nejnovější recepty
Lečo v omeletě
Přidáno před 19 hodinami
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno 2. 7. 2025 07:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
crazy.woman.cz před 1 hodinou
Chléb z ovesných vloček
vikinka09 před 10 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Klar98 před 10 hodinami
Palačinky se šunkou plněné sýrem
Elen0766 před 12 hodinami
Pikantní medová žebra
jirkastu před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
Theodora před 12 hodinami
Maková náplň
mismi před 13 hodinami
Znojemská omáčka s rýží
Wenaneta před 14 hodinami
Kuřecí polévka s nudlemi
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
vlčnovské vdolečky recept,
plundrové kolače,
plundrované těsto video,
vlcnovske vdolecky,
plundrované těsto recept,
plundrovane testo,
rychlé plundrové těsto,
moučníky z plundrového těsta,
jak se dělá plundrové těsto,
kucharkazeslovacka,
recept na vlčnovské vdolečky,
šátečky z plundrového těsta,
plundrové pečivo recept,
koláčky z plundrového těsta,
recepty z plundroveho testa,
pludrové těsto,
vdolečky vlčnov recept,
koláče z plundrového těsta,
skládání plundrového těsta,
plundrovetesto
Suroviny:
mouka polohrubá,
tuk,
mouka polohrubá,
sůl,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
žloutek,
citron,
tuk,
vejce
Komentáře (21)
Nicméně mi tam vůbec nesedí ta polohrubá mouka. Těsto jsem dělala s tukovou kostkou z tuku Iva a těsto bylo příliš tuhé. Bylo krásně hladké, ale nedalo se s ním pracovat, jak jsem si představovala.
Dělám vlastní listové těsto s hl.moukou a měla jsem představu, že těsto bude obdobné..
Ba ne, tuším, že polohrubá mouka celé těsto utluče.
Určitě vyzkouším ještě jednou avšak s hladkou moukou a zkusím pro změnu máslo.
Jinak vše šlo hladce , přesně jako v receptu..
Romana
Zkus zadělat podle receptu, ale mléka dej méně, v případě potřeby po troškách přidávej.
Jako každý region má i Slovácko své gurmánské speciality. K těm z Vlčnova neodmyslitelně patří Vlčnovské vdolečky.
Tady je recept přímo z Vlčnova - pečou se na Jízdu králů:
http://www.ochutnejtemoravu.cz/recepty/zobraz?rece...
a další:
http://kucharkazeslovacka.ic.cz/vlcnovskevdolecky....
a ještě video o Vlčnově i s krátkou ukázkou přípravy vdolečků:
http://toulavakamera.ct24.cz/article.asp?id=1880