Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny řezy

Pokud v názvu moučníku uvidíte nadpis "Babiččiny", víte, že se nemůžete splést. Výtvor bude léty odzkoušený a rodinou té dotyčné babičky milovaný. Zkuste také řezy, možná se přesunou i do vašich oblíbených receptů.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech 40x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 153 kJ /
5 773 kcal
Bílkoviny97,72 g
Tuky188,39 g
Vláknina40,08 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 667 mg
Sůl2,12 g
Sacharidy901,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C. Krok 2: Hlubší plech nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 3: Na mírném ohni zahřejeme mléko, ve kterém necháme rozpustit máslo. Krok 4: V míse důkladně promícháme všechny sypké suroviny na těsto. Krok 5: Přidáme vejce, mléko s tukem a vše vyšleháme dohladka. Krok 6: Těsto vylijeme do vymazaného vysypaného plechu, uhladíme a stejnoměrně poklademe broskvemi. Krok 7: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 25-30 minut. Poté necháme korpus zcela vychladnout. Krok 8: Z pudinkových prášků, tekutiny a cukru uvaříme puding a za stálého míchání přisypáváme práškovou želatinu. Za občasného zamíchání necháme mírně zchladnout. Krok 9: Do ještě teplé směsi přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Krok 10: Krém stejnoměrně rozetřeme na moučník a odložíme asi na 2-3 hodiny do chladu. Krok 11: Před servírováním posypeme přes sítko kakaem.

TIP: Skvělé buchty na plech

Zveřejněno 23. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

V receptu mě zarazila ta želatina. To se sype do hotového pudinku? Nebo se nechá někde ve vodě nabobtnat?

DANA ZAHAJSKÁ 29. 9. 2013 18:23
DNES JSEM VYZKOUSELA RECEPT A SUPER MOC CHUTNA. JE LEHKY A PRITOM VYBORNY

:-p:yes: Tahle buchta nemá chybu,jen se po ní zapráší.Znám ji již dlouho,ale mohla bych ji dělat pořád a nikdy se nepřejí.Má různé ,,sestřičky" ale slupnou se všechny způsoby.:yes::yes::yes::-D:-p

Adéla Fojtíková 18. 6. 2012 11:46
Tak tohle nemělo chybu, jen jsem mohla řezy dát na větší plech, ale prsty jsme si olizovali ještě týden:yes::yes::yes: Vypadá to složitě, ale je to jednoduché a hlavně výborné. I moje babička uznala, že se povedl ;-)

tak jsem ho dnes zkusila a buchta je nějaká tuhá:-(

:-((:no::-(;-(

vendula 1 18. 2. 2012 13:05
Pozor na ten prášek do pečiva, koupila jsem v Lídlu a nečetla návod.
Je strašně velký a stačil by na 4plechy.

hmmmmmmmmmmmmmmmm,vypadá to báječně určitě co nevidět vyzkouším :-D:-K:yes:

:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Evkys@seznam.cz 22. 11. 2009 16:19
Vypadá to skvěle už se těším:-p

:-p:yes:nádhera urcite to chci vyzkouset

lenkakahounova@seznam.czteda:-Ovyzkoušela jsem a nejen,že řezy vypadali jak na obrázku,ale byli také výborné,moc děkuji za receptík-více takových jste šikulky:-K

tak to musim zkusit,vypada to pekne:yes:

Vypadá to moc hezky, takový moučník jsem ještě nedělala;-):yes:

Tématické fráze:
babiččiny recepty, babicciny recepty.cz, moučníky a řezy recepty, babičiny recepty, babičiny řezy, babičinyrecepty, recepty babicciny, babiččiny moučníky, babiččiny recepty cz, babiččinyrecepty, recept na řezy, babitčiny recepty, řezy recepty, bábinčiny řezy, babiččiné recepty, babiiny recepty, babiččiny recepty moučníky, babiččiny recepty, škvarkové řezy, babiččiny

Suroviny:
mléko, máslo, mouka polohrubá, cukr krupice, kakao, pudink vanilkový, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, vejce, kompot broskvový, pudinkový prášek, šťáva z kompotu, cukr krupice, želatina prášková, smetana zakysaná, kakao, mouka hrubá, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu