Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 453 kJ / 2 738 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,51 g |
| Tuky | 74,77 g |
| Vláknina | 8,10 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 756 mg |
| Sůl | 1,89 g |
| Sacharidy | 446,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: vyšleháme bílky s cukrem nad párou do husta, přidáme smíchanou mouku s práškem do pečiva a ořechy. Lehce promícháme, vylijeme na plech s vyšším okrajem. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 130°C Necháme vychladit.
Krok 2: Krém: nad párou vyšleháme celá vejce s cukrem i vanil.cukrem do husta, pak vešleháme Heru do trochu vychladlé pěny.
Krok 3: Želatina: přivedeme k varu půl litru vody, odstavíme a vmícháme 2 galaretky za stálého míchání, necháme vychladit. Mezitím vyšleháme 2 šlehačky, já dělala z práškové šlehačky podle návodu. Rozmícháme tvaroh a jogurty s trochou cukru a šťávou z 1 citronu a vmícháme ušlehané šlehačky a chladnou, ne ztuhlou Galaretku.
Krok 4: Na upečený korpus rozetřeme krém, na to šlehačkovou želatinu a necháme v chladu dobře ztuhnout, nejlépe krájet druhý den. Nakrajíme na dílky a můžeme ještě zdobit šlehačkou.
Zveřejněno 11. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moje citronové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZW3Q
Moje poznámka
Moje citronové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZW3Q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 14 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 14 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 14 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 14 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 15 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 16 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 16 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 17 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 17 hodinami
Tématické fráze:
citronové řezy,
citronovy zakusek,
citronový krém na řezy,
citronový řez,
citronová galaretka,
citronové řezy s ořechy,
citronové zákusky,
dunajské citronové řezy,
řezy s galaretkou,
moje 02,
citronová želatina,
recepty z galaretky,
citronové řezy recept,
moučníky a řezy recepty,
citronové řezy se šlehačkou,
citronové galaretky,
citronové galaretka,
šlehačka s galaretkou,
řezy z galaretky,
zákusek z vitacitu
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
prášek do pečiva,
tuk hera,
vejce,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
galaretka,
jogurt bílý,
šlehačka,
tvaroh ve vaničce,
cukr,
šťáva citronová
Komentáře (21)
Ještě bych chtěla dodat, že pokud by se použila obyčejná klasická sypká želatina, tak abych zaměnila 2 Galaretky, tak bych použila 40 g. Rozpustila bych v citronovém Vitacitu nebo něčem podobném, ale želatinu bych rozpustila při teplotě 50 - 55 °C, nesmí přesáhnout 60°C, pak neztuhne. Klasická želatina tuhne rychleji, tak při přípravě moučníku je třeba pracovat rychleji.
http://foto.dama.cz/foto.php?f=206050