Pikantní utopence
Tuto hospodskou klasiku připravíme ze špekáčků, které naložíme do nakyslého nálevu. Do řezů ve špekáčcích vložíme kyselou okurku, cibuli a feferonku, která jídlu dodá příjemnou pikantnost.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 181 kJ / 6 736 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 358,26 g |
| Tuky | 501,48 g |
| Vláknina | 47,00 g |
| Cholesterol | 1,25 g |
| Sodík | 21,40 g |
| Sůl | 52,00 g |
| Sacharidy | 183,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme do 2/3. Do řezu vložíme plátek kyselé okurky, plátek oloupané cibule a kousek feferonky.
Krok 2: Takto naplněné špekáčky vyskládáme do vhodné nádoby po vrstvách. Prokládáme cibulí a pepřem. Dobře napěchujeme, aby nebylo kolem špekáčků moc místa.
Krok 3: Ocet naředíme vodou. Na 1 litr octa nalijeme 100-150 ml vody a zalijeme tím utopence. Do 3,5l lahve se vejde přibližně 0,75 l octa.
Krok 4: Utopence necháme v chladničce odležet minimálně 3 dny.
Zveřejněno 21. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní utopence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QN1L
Moje poznámka
Pikantní utopence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QN1L
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 19 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolky na smetaně
ivakom před 13 minutami
Bramborový salát s cizrnou
Evellinka před 1 hodinou
Moje domácí tlačenka
bartonik před 1 hodinou
Piškotový korpus
Michal19 před 3 hodinami
Masová paštika
Nanina před 3 hodinami
Vosí hnízda
kolarz90 před 12 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 13 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 14 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 14 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 15 hodinami
Tématické fráze:
pikantní utopenci,
rychlý utopenci recept,
rychlo utopenci,
utopenci na rychlo,
jak dlouho vydrží utopenci,
recept na pikantní utopence,
pikantní utopenci recept,
nejlepší pikantní utopenci,
rychly utopenci,
rychlý domácí pikantní utopenci,
jak delat utopence,
pikantní utopenci s cibulí,
domácí pikantní utopenci,
top recepty utopenci,
utopence,
recepty na utopence,
utopenci s okurkou,
rychlí domácí pikantní utopenci,
pikantní utopence,
rychli utopenci
Suroviny:
špekáček,
cibule,
pepř mletý,
feferonka,
okurky sterilované,
ocet
Komentáře (16)