Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 026 kJ / 3 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,93 g |
Tuky | 273,71 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 201,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem.
Krok 2: Na 30centimetrovou formu je třeba všeho přidat o dobrou polovinu víc. Nepoužívejte odtučněné mléčné výrobky.
Krok 3: Nejprve třeme do hladka smetanový sýr či jeho alternativu, jakmile je sýr hladký, přidejte cukr a postup opakujte, nyní přijdou na řadu všechny ostatní ingredience s výjimkou vajíček, za pomoci minimálních otáček hladce ve šlehači zapracujte.
Krok 4: Nakonec přidávejte vajíčka a žloutky postupně.
Krok 5: Hmotu vlijte na sušenkový základ.
Krok 6: Nožem do krému vepíšete od kraje ke kraji široké písmeno S. Jelikož trouba peče nerovnoměrně, dává se cheesecake péci do vodní lázně.
Krok 7: Trouba by měla být vyhřátá na 160°C, na horkovzduch zapomeňte.
Krok 8: Do poloviny trouby nebo i trochu níž umístěte pekáček, do kterého se dortová forma vejde.
Krok 9: Přeneste do něj formu a pekáček zalijte zhruba do poloviny výšky formy vroucí vodou.
Krok 10: Zavřete troubu a 30 minut vydržte, a vůbec neotvírejte. Po této době koláč zkontrolujte, zda již není hotový. Pečení se tedy končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy, těsto se celé třese podobně jako želé. Prostředek však nesmí zůstat vyloženě tekutý.
Krok 11: Vyčkejte, až koláč vychladne na pokojovou teplotu, teprve poté jej můžete dát zchladit do lednice, nejméně 4 hod. Ještě lépe přes noc.
Krok 12: Teprve druhý a třetí den je cheesecake nejlepší.
Koláč se nejlépe krájí nožem, ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Já koláč peču v zapékací misce, nemá sice ideální tvar, ale přesně mně miska pasuje do vysokého plechu. Krok 13: Pečení v páře je nutné, jinak vám vznikne úplně jiný koláč. Formy musíme používat silikonové nebo zapékací misky (aby se voda nedostala do koláče).
Koláč se nejlépe krájí nožem, ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Já koláč peču v zapékací misce, nemá sice ideální tvar, ale přesně mně miska pasuje do vysokého plechu. Krok 13: Pečení v páře je nutné, jinak vám vznikne úplně jiný koláč. Formy musíme používat silikonové nebo zapékací misky (aby se voda nedostala do koláče).
Zveřejněno 11. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake - sýrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLLz
Moje poznámka
Cheesecake - sýrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLLz
Nejnovější recepty
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 minutami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 21 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno 18. 5. 2025 13:25
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 59 minutami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 1 hodinou
Výborné lasagne
Papucel před 1 hodinou
Mleté na způsob hašé
Neposlusna před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Lucinka85 před 2 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
kamilkamil před 2 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Koblížky jednotlamky (mini koblihy)
kucharka1 před 3 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
jarekpavlica před 3 hodinami
Anglické palačinky
TerkaKorduliakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
cheesecake recept original,
cheesecake,
sýrový koláč,
cheescake original,
pečený cheesecake,
cheescake recept original,
recept na cheesecake pečený,
recepty dort chesse,
cheesecake recept,
cheesecake bez pečení,
cheese cake originál,
cheescake bez pečení,
recepty na pečený cheesecake,
sýrový koláč recept,
cheesecake originál,
originál cheesecake,
chesse cake recept,
originál cheescake,
cheesecake pečený,
cheescake recept
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
lučina,
cukr moučkový,
vejce,
žloutek
Komentáře (17)
Jinak nechápu ty hlupáky, co píšou o délce receptu a že ho číst nebudou. Žasnu.
Můj případ to ale není, ráda si s vařením pohraji - vždyť mám na to o víkendu celé dopoledne
Tvůj recept určitě brzy vyzkouším, jen prosím, co znamená:"60 - 100 g másla na krupice"
Moc se Ti povedl - viz foto
http://www.labuznik.com/recept/syrovy-kolac-cheese..., což mi nevadí, jen se mi zdá zbytečně dlouhý, ale to je asi můj problém