Vsetínské fazolové žebro

jahoda Kuchařka: jahoda

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

4 plátky vepřového masa (pečeně, krkovička)
1 pytlík rýže
plechovka sterilovaných bílých fazolí (200 g)
1 velká cibule
150 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova.

  2. Plátky masa osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a opečeme na cibulce z obou stran. Současně na jiné pánvi rozškvaříme jemně nakrájenou slaninu. Téměř hotové maso přendáme i s cibulí do zapékací mísy.

  3. Uvařenou scezenou rýži promícháme s propláchnutými sterilovanými fazolemi, navrstvíme na maso a přelijeme slaninou i vyškvařeným tukem. Mírně podlijeme vodou, spíš jen tak na dno.

  4. Zapečeme zakryté asi 20 min, potom odkryté necháme ještě chvíli, aby se slaninka opekla. Podávala jsem s okurkovým salátem.

Poznámka

Inspirace: Kuchařka pro labužníky (české,moravské a slovenské speciality)

Nedokázala jsem si představit rýži s fazolemi, proto jsem musela tento recept zrealizovat.

S česnekem, cibulí a slaninou je to ale opravdu labužnické.

Dokonce bych ani to maso mít k tomu nemusela, ale určitě krkovička, kterou jsem použila, má na celkové chuti také svůj podíl.

Jednoduché a stojí za vyzkoušení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 64 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vsetínské fazolové žebro

  • senky senky

    :-O No tak toto určitě stojí za vyzkoušení:yes::-)A velmi brzy:-D

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Určitě to stojí za vyzkoušení;-):-p:yes::-K

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Nemá to chybu :yes::-p, děláme to i z klasických fazolí.;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Knádhera člověk jen na prázdno polkne:-p+1:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Nádherná fotka a recept také zajímavý, fazole občas kombinuji s ryží, ale musí k tomu být hodně šťávy nebo omáčky. :-p:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-8tohle je úžasná fotka a moc dobře vypadající pokrm:yes::yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Moc pěkné, úplně se mi sbíhají sliny :yes::-K.

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Fantom Fantom

    :yes:super:yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Krása nebeská ;-);-);-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    já přidávám další;-) jednak proto,že se mi recept líbí a krkovička u nás,co se týče vepřového vede;-):yes:,a taky, a zejména,za ten název:-!:-!jako Valaška a patriot,musím:-8:-D:yes:
    že jsou fotky krásné,o tom žádná:-K:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Dala bych si hned, přestože si výsledek moc neumím představit, nebo právě proto. Přenádherné fotky a prezentace pokrmu, jak je u Jahůdky zvykem...:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Tak toto vyzkouším:-):yes:...+1

    Odpovědět

  • maris maris

    Nádhera !! Rýže s fazolemi je výborná kombinace, u nás moc oblíbená, fazole přidávám skoro pokaždé i do rizota. Posílám velký bod:yes::-)+

    Odpovědět

Tématické fráze: vsetinske brambory vsetínské řízky fazole recepty vsetínský řízek uzená žebra v kotlíku veprova zebra s fazolemi vsetínské maso vsetínský závitek vsetinske plátky s rýží vsetínský řízek recept vepřova žebra v kotlíku brambory vsetinske vsetinske maso recepty zebra s fazolema vsetínské řízek vepřová žebra fazole vsetinske speciality vsetinske jidlo slovenska kucharka recepty vepřová žebra

Zapomněl/a jsem heslo