Semifreda II.
Za pomoci různých formiček si můžeme připravit krásné malé dortíčky. Vespod leží piškotové těsto a na něj vrstvíme podle chuti krém. V tomto receptu použijeme zrovna jahodovou a banánovou příchuť. Dozdobit je pak můžeme šlehačkou, ovocem a čokoládou.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 20 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 27 010 kJ / 6 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,93 g |
| Tuky | 521,06 g |
| Vláknina | 9,20 g |
| Cholesterol | 2,80 g |
| Sodík | 978 mg |
| Sůl | 2,51 g |
| Sacharidy | 339,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškot: Celá vejce ušleháme s cukrem do husté hmoty, přidáme olej a nakonec opatrně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Upečeme na hlubokém plechu vyloženém papírem na pečení (cca 180 °C/12-15 minut, kontrolujeme špejlí).
Krok 2: Necháme vychladnout a pomocí vykrajovátka z korpusu vykrojíme asi 20 kusů semifred. Vykrojené tvary vložíme do forem na semifreda a pomocí zdobícího pytlíku naplníme formy až po okraj krémem. Stěrkou krém zarovnáme.
Krok 3: Jahodový krém: Jahodový ztužovač smícháme s vodou a dobře rozmícháme. Šlehačku vyšleháme do tuha a pomalu přiléváme rozmíchaný ztužovač šlehačem na nejnižší výkon.
Krok 4: Banánový krém: Banánový zeesan dobře rozmícháme se 125 ml vody. Šlehačku ušleháme do konzistence jogurtu (ne úplně do tuha), přidáme zeesan a společně došleháme do tuha.
Krok 5: Necháme v lednici ztuhnout, opatrně formu nadzvedneme a na tácu zůstanou hotová semifreda.
Krok 6: Nakonec je nazdobíme šlehačkou, ovocem, čokoládou podle své fantazie.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semifreda II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWME
Moje poznámka
Semifreda II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZWME
Nejnovější recepty
Bábovka à la marcipánová štóla
Přidáno před 1 hodinou
Nadýchané domácí langoše s jogurtem
Přidáno před 7 hodinami
Listové košíčky se sýrem brie, brusinkami a ořechy
Přidáno před 7 hodinami
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 19 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra v pikantní šťávě z papiňáku
Sahula před 19 minutami
Bílá krémová česnečka
Sahula před 23 minutami
Dušené hlávkové zelí
Jenn17 před 1 hodinou
Vaječný likér 8x jinak
Gablik před 1 hodinou
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Saphena před 2 hodinami
Bramborový salát a kuřecí řízek
Bretik před 4 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
KUKI1 před 5 hodinami
Košíčky plněné ořechovou náplní
Jarka72 před 6 hodinami
Povidlovník z odpalovaného těsta
KrisZaezemi před 7 hodinami
Halibut v bylinkách
brtna před 7 hodinami
Tématické fráze:
semifreda fotogalerie,
semifreda,
semifreda recept,
formy na semifreda,
krémy na semifreda,
krém na semifreda,
moučníky,
vykrajovátka na semifreda,
bananovy zeesan,
semifreda recepty,
recept na semifreda,
krém do semifreda,
recepty na semifreda,
forma na semifreda,
skupinove formy na semifreda,
semifreda formy,
semifreda postup,
jahodový zeesan,
korpus na semifreda,
fialapraha.cz
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
olej,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
voda,
šlehačka,
voda,
šlehačka,
ovoce,
čokoláda
Komentáře (12)
http://www.fialapraha.cz/eshop/cukrarske_pomucky/f...,
http://obchod.urybicky.cz/products-page/suroviny/l...