Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaný jahodový (nebo višňový) koláč který se rozplyne na jazyku

Sezóna čerstvého letního ovoce je již pomalu v plném proudu. Neváhejte a zužitkujte čerstvé jahody do nadýchaného koláče, který ze stolu zmizí opravdu rychle. Místo jahod můžete použít i višně a další ovoce dle sezóny.

Hodnocení receptu je 4,6 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gurmanky

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 843 kJ /
1 874 kcal
Bílkoviny43,59 g
Tuky122,63 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 378 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy142,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vejce spolu s cukrem opravdu dobře vyšleháme (nejméně 15 min, opravdu to nejde ošidit!) Krok 2: Do směsi přidáme mandle, mouku a pomalu přiléváme smetanu. Pečlivě zamícháme. Krok 3: Část ovoce položíme na dno formy a přelijeme těstem. Pokud použijeme jahody, tak je důkladně osušíme, jinak se koláč promočí a bude nízký. Krok 4: Zbytek ovoce položíme navrch. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C zhruba 20 minut.

TIP: Nejlepší jahodové recepty

Zveřejněno 23. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný jahodový (nebo višňový) koláč který se rozplyne na jazyku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZBW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadýchaný jahodový (nebo višňový) koláč který se rozplyne na jazyku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EZBW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem vyzkoušela, přidala jsem tam ještě našlehaný sníh, krásně se mi to nabobtnalo a je opravdu výborný (nahoru jsem přidala domácí šlehačku). Takový dietní zákusek je z toho :-)):yes::-)):-))

Taky se mi zdá na pouhé dvě lžíce mouky moc tuku. Mandle jsou mastné a o šlehačce nemluvě. Takže já bych určitě prášek do pečiva nebo sodu dala taky, lžičku na tohle množství:-8

jahoda:nech na hlavě..komu čest...tvé moučníky hovoří za vše:yes::yes::-K

:-D nejsem ani moučníkářka, ani jinak zkušená cukrářka:-O. Jen se vždy držím přesně rozpisu a tady si myslím, že "přiléváním" šlehačky by to nemuselo být nadýchané. Já si počkám na reakce zkušenějších.;-) Z tří vajec toho sněhu až tak moc nebude.

jahoda:právě,že ty jsi zkušená"moučníkářka":-8:yes::yes: tak jsem chtěla slyšet tvůj názor..kdyby se míchaly ty žloutky s tím ostatním a nakonec se vmíchal sníh..cooo;-):-?:yes:

rebeko, co já vím. Jen vím, že pr.do peč. se nemusí dávat do klasického piškotu - vejce, cukr, mouka. Pokud se ale přidá mléko, olej, máslo nebo i ta šlehačka, chce to něčím zvednout-nadýchat. Třeba se ozve autorka;-)
Jinak koláček s jahodami bude:-p

jahoda:no,já bych asi místo prášku do pečiva dala ušlehaný bílkový sníh..to by taky tak šlo,ne;-):-?

Taky bych řekla, že trochu prášku do pečiva by tam mělo být:-O

Fantom::-D:-D:-D nestraš:-! na to jsou paragrafy:-D:-D:-D

je krásnej+

rebeka:nezdrhneš:-D

hezký koláčiček:-p;-):-K:yes: a ně už zase honí mlsná:-S,ale já jí zdrhnu:-!:-D:-D:yes:
ty máš další bodík:-!:yes::-K

Místo tuku je zde zřejmě smetana a já posílám za pěkný koláček 1. boďana :-p;-)

Mhh, to vypadá moc dobře. Opravdu žádný tuk ani prdopeč? Díky, vyzkouším!

Tématické fráze:
višňový koláč, višňový koláč recept, recepty z jahod, jahodový koláč, rychlý višňový koláč, visnovi kolac, koláč višňový, výborný višňový koláč, recept na višńový koláč, dietní jahodový koláč, vyšňový koláč, višňový koláč se sněhem, višňový koláč recepty, višnový koláč s ovocem, recept višnový koláč, visnove kolace, piskot s tresnema, česká višňový koláč, jahodove kolace, visnovy zakusok

Suroviny:
cukr moučkový, mandle mleté, mouka hladká, vejce, smetana ke šlehání, jahody, máslo, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu