Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 165 kJ / 4 103 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,30 g |
Tuky | 58,22 g |
Vláknina | 33,36 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,19 g |
Sacharidy | 756,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 25. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Univerzální kynuté těsto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pmJ
Moje poznámka
Univerzální kynuté těsto
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9pmJ
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 4 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 15 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 19 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 23 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Toskánský bůček
poirotka před 15 minutami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 19 minutami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 2 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 2 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 4 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 13 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
klasické kynuté těsto,
universální kynuté těsto,
univerzální těsto,
těsto kynuté pod vodou,
těsto kynuté pod vodou recepty,
universální těsto,
kynute testo,
univerzální těsto na koláče kynuté,
těsto kynuté pod vodou recept,
jak zadělat kynute těsto,
testo pod vodou,
recept na kynuté těsto,
moc dobré kynuté těsto,
universalní kynutého těsta,
těsto na kynuté koláče,
recepty z kynutého těsta,
univerzální kynutého testo,
universalní recept na kynuté těsto,
kynuté těsto klasicke,
kynuté těsto recept
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
cukr,
tuk,
droždí,
voda
Komentáře (27)
martinice : Treba sa pozerať aj na autora receptu, nemusí byť totožný s autorom fotky.
Níže jsem psala, že těsto bez vajec používám na rohlíky, ale zadělávám vždy mlékem.
Jarka, vôbec nemusí ísť do cesta vajce. Ja dávam vždy len 1 vajíčko, sestra ich nedáva vôbec. A na kvalite cesta to neuberá, buchty, koláče aj iné veci sú ako pierko, ľahúčke, vláčne.
Janka, aj do pekárne to tak ide robiť, pozerám, keď začne miešať a upravujem, ak treba mlieko, dolejem, ak treba múku, dosypem. Za jazdy, aby cesto malo hustotu, akú potrebujem. Potom nechám pracovať pekáreň.
Používám jako těsto na rohlíky plněné šunkou a sýrem a podobné.
Nechávám kynout v pečce.
A množství tuku je taky nějaké...zvláštní. Pokud z těsta mají být koláče, bude velice suché. Nemůžeš to víc upřesnit?