Buchta z Hery
Tato rychlá buchta, která je někdy nazývána Šalamoun, by rozhodně neměla chybět ve vašich receptech. Je to snadný hrníčkový recept, takže není třeba nic odměřovat. Závěrečná hmota na polití dokonale nahradí čokoládovou polevu a pokud do ní přidáte ještě trochu rumu, celý moučník se krásně rozvoní.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 692 kJ / 4 468 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,22 g |
| Tuky | 48,74 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 416 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 893,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta z Hery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRvK
Moje poznámka
Buchta z Hery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRvK
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 9 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 15 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 4 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 4 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 4 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 4 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 5 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 6 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 6 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty z hery,
pečeme z hery,
hera recepty,
moučníky z hery,
moucnik z hery,
buchta šup do trouby,
recept z hery,
rychlá buchta z hery,
recepty s hery,
kakaová vařená buchta,
buchta hop do trouby,
vařená buchta,
buchta s ostružinami,
hera,
kolac z hery,
buchta s herou,
recept hera,
kokosová buchta z hery,
recepty na bábovku z héry,
z hery
Suroviny:
tuk hera,
voda,
cukr,
kakao,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka
Komentáře (23)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
jenom doporučuji (po odlití hmoty do skleničky) před přidáním vajec a ostatních surovin přece jenom chvíli počkat, aby se vám ta vejce neuvařila- hmota je velmi horká
Dává se do rozpálené trouby, peče se na 180° asi 15-20 minut. Hotová je, až se začnou odlupovat okraje od plechu.
Políváme buchtu hned co se vytáhne z trouby. Ona se totiž ta odložená hmota má vsáknout, aby to nebylo suchý, ale vláčný a navíc teprve pak se na tom horkým a mokrým krásně rozpustí nastrouhaná čokoláda.