Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 991 kJ / 1 193 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,52 g |
| Tuky | 9,83 g |
| Vláknina | 0,48 g |
| Cholesterol | 33 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 254,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr, horkou vodu ušleháme přidáme mouku,nalijeme na pekáč a upečeme.
Krok 2: Uvaříme pudink, necháme vychladnout, máslo a cukr třeme, potom sešleháme dohromady.
Krok 3: Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka.
Krok 4: Na talíř nalijeme rum do kterého namáčíme jednotlivé díly ježka a střídavě promazáváme krémem.
Krok 5: Celého ježka namažeme krémem, posypeme strouhanou čokoládou nebo grankem, ozdobíme marcipánovým ovocem.
Krok 6: Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na bodlinky, které napícháme na ježka.
Krok 7: Na oči a čumáček použijeme lentilky, oříšky nebo mandle.
Zveřejněno 14. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jiříkův ježek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZLE
Moje poznámka
Jiříkův ježek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZLE
Nejnovější recepty
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 46 minutami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 2 hodinami
Kari korma
Přidáno před 10 hodinami
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 15 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 16 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Pep.e před 2 hodinami
Szegedinský guláš
MonkaF před 10 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 10 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 12 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 13 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 14 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 15 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 15 hodinami
Tématické fráze:
dort ježek,
dort ježek postup,
marcipánový ježek,
ježek z marcipánu,
ježek,
tvarování marcipánu,
dort jezek s postupem,
piškotový ježek,
marcipánoví ježci,
dort ježek recept,
marcipánový dort ježek,
marcipanovy jezci,
ježci z piškotu,
ježek dort,
jak udělat ježka,
ježek z piškotů,
ježci z marcipánu,
postup na dort ježek,
tvarování dortu,
ježek recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
piškoty,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
mléko,
rum,
ovoce
Komentáře (11)
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila