Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 991 kJ / 1 193 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,52 g |
| Tuky | 9,83 g |
| Vláknina | 0,48 g |
| Cholesterol | 33 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 254,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr, horkou vodu ušleháme přidáme mouku,nalijeme na pekáč a upečeme.
Krok 2: Uvaříme pudink, necháme vychladnout, máslo a cukr třeme, potom sešleháme dohromady.
Krok 3: Upečený a vychladlý piškot nakrájíme na díly ze kterých budeme tvarovat ježka.
Krok 4: Na talíř nalijeme rum do kterého namáčíme jednotlivé díly ježka a střídavě promazáváme krémem.
Krok 5: Celého ježka namažeme krémem, posypeme strouhanou čokoládou nebo grankem, ozdobíme marcipánovým ovocem.
Krok 6: Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na bodlinky, které napícháme na ježka.
Krok 7: Na oči a čumáček použijeme lentilky, oříšky nebo mandle.
Zveřejněno 14. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jiříkův ježek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZLE
Moje poznámka
Jiříkův ježek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZLE
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Domácí arašídový nugát
Přidáno před 2 hodinami
Datlové měsíční koláčky (Mooncake)
Přidáno před 10 hodinami
Punčové kuličky
Přidáno před 11 hodinami
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 13 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tradiční kynutá vánočka
lenkadra před 27 minutami
Vánočka II
JajkaP před 1 hodinou
Houskové knedlíky z prášku do pečiva
chatrca před 3 hodinami
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 10 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 11 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 11 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 11 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 11 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 11 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 13 hodinami
Tématické fráze:
dort ježek,
dort ježek postup,
marcipánový ježek,
ježek z marcipánu,
ježek,
tvarování marcipánu,
dort jezek s postupem,
piškotový ježek,
marcipánoví ježci,
dort ježek recept,
marcipánový dort ježek,
marcipanovy jezci,
ježci z piškotu,
ježek dort,
jak udělat ježka,
ježek z piškotů,
ježci z marcipánu,
postup na dort ježek,
tvarování dortu,
ježek recept
Suroviny:
mouka polohrubá,
piškoty,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
mléko,
rum,
ovoce
Komentáře (11)
Jiřko, toho vanilkového pudinku v surovinách má být 1 1/2? Asi se tam vloudil malilinkatý překlep, jestli jsem to teda správně pochopila